Andelsförbundetin uuden hallinto-oppaan julkaisuseminaarissa pohdittiin osuuskuntien hyvää johtamista

”Pandemia haastaa ihmiset miettimään, kuinka ottaa seuraavat askeleet osuuskunnissa ja muissa jäsenpohjaisissa organisaatioissa. Tilanne haastaa kehittämään hallintoa ja tutkimaan uusia tapoja edistää jäsenyyttä”, totesi Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ruotsinkielisen hallinto-oppaan julkaisuseminaarissa perjantaina 19. helmikuuta.

Huhtalan kirjoittaman God förvaltning i medlemsbaserade organisationer on Finlands Svenska Andelsförbundin uusi julkaisu,  joka auttaa kehittämään ja johtamaan hallinnon työtä.

Ruotsinkielisessä verkkoseminaarissa keskusteltiin syvällisesti oppaan teemoista. Aiheina olivat muun muassa digitaalisen aikakauden tapa kommunikoida hallinnossa, hallinnon johdon rooli sekä hallituksen jäsenten koulutustarve.

Seminaarissa alustivat Huhtalan lisäksi Vapaa Sivistystyö ry:n puheenjohtaja Björn Wallén, FA:n puheenjohtaja Stefan Saaristo ja PI-johtamiskoulun toimitusjohtaja Jukka Suvitie. Tilaisuuden vetäjänä toimi FA:n hallituksen jäsen, Varuboden Oslan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Hagelberg.

Oppaan julkaisu toimi Andelsförbundin tämänvuotisen, hallinnon kehittämiseen keskittyvän projektin  ensimmäisenä etappina. Se saa jatkoksi vielä muita ruotsinkielisiä webinaareja, joihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Oppaan verkkoversio

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.