Andelsförbundetin uuden hallinto-oppaan julkaisuseminaarissa pohdittiin osuuskuntien hyvää johtamista

”Pandemia haastaa ihmiset miettimään, kuinka ottaa seuraavat askeleet osuuskunnissa ja muissa jäsenpohjaisissa organisaatioissa. Tilanne haastaa kehittämään hallintoa ja tutkimaan uusia tapoja edistää jäsenyyttä”, totesi Pellervon osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ruotsinkielisen hallinto-oppaan julkaisuseminaarissa perjantaina 19. helmikuuta.

Huhtalan kirjoittaman God förvaltning i medlemsbaserade organisationer on Finlands Svenska Andelsförbundin uusi julkaisu,  joka auttaa kehittämään ja johtamaan hallinnon työtä.

Ruotsinkielisessä verkkoseminaarissa keskusteltiin syvällisesti oppaan teemoista. Aiheina olivat muun muassa digitaalisen aikakauden tapa kommunikoida hallinnossa, hallinnon johdon rooli sekä hallituksen jäsenten koulutustarve.

Seminaarissa alustivat Huhtalan lisäksi Vapaa Sivistystyö ry:n puheenjohtaja Björn Wallén, FA:n puheenjohtaja Stefan Saaristo ja PI-johtamiskoulun toimitusjohtaja Jukka Suvitie. Tilaisuuden vetäjänä toimi FA:n hallituksen jäsen, Varuboden Oslan asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Hagelberg.

Oppaan julkaisu toimi Andelsförbundin tämänvuotisen, hallinnon kehittämiseen keskittyvän projektin  ensimmäisenä etappina. Se saa jatkoksi vielä muita ruotsinkielisiä webinaareja, joihin ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Oppaan verkkoversio

Jaa artikkeli

Lue myös

TED Talk: Professori Anu Puusan esitys osuustoiminnasta huikean suosittu

Vain kolme suomalaista asiantuntijaa on saanut kutsun esiintyä kansainvälisesti erittäin arvostetussa TED Talk -konferenssissa. Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksen professori, Pellervon hallituksen jäsen Anu Puusa on yksi heistä. Hänen vajaan 12 minuutin esityksensä on kirkas ja innostava kiteytys osuustoiminnan elementeistä ja mahdollisuuksista.  

Keskinäisten vakuutusyhtiöiden johtamisesta opinäytetyö UEF:ssa

Itä-Suomen yliopistossa on valmistunut Tuomo Määtän palvelujohtamisen alan Pro Gradu -tutkielma Vakavaraisuuden vaikutus keskinäisen vakuutusyhtiön johtamiseen. Tutkimus käsittelee keskinäisten vakuutusyhtiöiden toimintaa, vakavaraisuuden muodostumista ja sen vaikutusta johtamiseen.