OP tarjoaa asiakkailleen maksutonta lyhennysvapaata asuntolainoihin

OP tiedotti 5.2.2015, että se haluaa edesauttaa talouskasvun käynnistymistä tarjoamalla asuntolaina-asiakkailleen jopa 12 kuukautta lyhennysvapaata ilman kuluja ja muuttamatta nykyistä marginaalia. Hankkeella tavoitellaan miljardiluokan kasvusykäystä ja pyritään luomaan talouteen ja talouskeskusteluun positiivisempaa virettä.

Ryhmän tiedotteessa pääjohtaja Reijo Karhinen muistuttaa, että OPn perustehtävään kuuluu edistää sekä asiakkaiden että toimintaympäristön kestävää taloudellista menestystä. Karhisen mukaan asiakasomisteisen pankin roolin mukaisen vastuun toteuttaminen edellyttää herkkää oman toimintaympäristön tilan tunnistamista ja rohkeutta reagoida tarvittavin toimin.

”Odotamme, että asiakkaamme tarttuisivat laajasti tähän mahdollisuuteen. Hankkeemme taloudellinen  kasvusykäys on vähintään satoja miljoonia, mutta voi hyvinkin nousta jopa yli miljardiin euroon riippuen siitä, kuinka moni asiakkaamme lyhennysvapaaseen tarttuu. Samalla haastamme muut talouden toimijat ideoimaan omia sykäyksiään. Niiden aika on nyt. Tarvitsemme talouteen ja talouskeskusteluun positiivisen käänteen. Haaste koskee kaikkia suomalaisia”, Karhinen painottaa.

Ryhmä on laskenut, että yli miljardin euron positiivinen vaikutus talouteen saadaan, jos noin puolet OPn asuntolaina-asiakkaista tarttuu tarjoukseen. OPlla on asuntolainaa omaavia kotitalouksia asiakkaana reilusti yli 300 000. Heillä on asuntolainaa keskimäärin 90 000 euroa.

Lyhennysvapaata OP tarjoaa sellaisille asiakkailleen, jotka ovat hoitaneet laina-asiansa sopimuksen mukaan. Lyhennysvapaan voi saada 6 tai 12 kuukaudeksi, jolloin asiakas maksaa lainasta vain korkoja. Pankki ei tässä yhteydessä peri lyhennysvapaasta erillistä palkkiota, eikä lyhennysvapaa vaikuta lainojen marginaaliin. OP tarjoaa lyhennysvapaata näillä ehdoilla 31.5.2015 asti.

Jaa artikkeli

Lue myös

Mikä merkitys demokratialla oikeastaan edes on – yhteiskunnassa tai osuuskunnassa?

Demokratiaa ajatellaan usein lähinnä välineenä. Se on menettelytapa, jolla saadaan kansan tai ainakin enemmistön tahto selville ja parhaassa tapauksessa toteutettua. Huono systeemi, mutta ei olla parempaakaan keksitty, kuten tavataan sanoa. Todellisuudessa demokratia pitää sisällään jotain paljon syvällisempää osallisuuden tunteesta yhteisöllisyyteen. Sellaista mikä on ehkä unohdettu myös demokratiakouluiksi aikoinaan kutsutuissa osuuskunnissa.