Kehittyvien maiden maa- ja metsätaloustuottajien osuuskuntauutisia FFD:n uutiskirjeestä

Finnish Agri-Agency for Food and Forest Development, eli FFD, on Pellervo-seuran, MTK:n, SLC:n ja ProAgrian kehitysyhteistyötä tekevä järjestö. FFD tukee tuottajaosuuskuntia kahdeksassa Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maassa. Työ tehdään yhteistyössä suomalaisten maa- ja metsätaloustuottajien kanssa ja jokaisella hankkeella on oma kummi, joka omalla erityisosaamisellaan tukee työtä kohdemaassa. Tällä hetkellä kummijärjestöinä toimivat mm. MTK Varsinais-Suomi, MTK Helsinki ja MTK Lammi-Tuulos, Kalankasvattajaliitto, Suomen Mehijäishoitajain yhdistys sekä useita paikallisia metsänhoitoyhdistyksiä.

FFD tuottaa neljä kertaa vuodessa ilmestyvää uutiskirjettä, jossa kerrotaan hankkeiden tuloksista ja kehittyvien maiden tuottajien elämästä. Tilaamalla ja jakamalla uutiskirjettä lisäät tietoisuutta kehitysmaiden maa- ja metsätaloustuottajien asemasta ja tuet heidän työtään. Uusimpaan uutiskirjeeseen pääsee tästä.

FFD tarjoaa myös aineettomia lahjoja nettikaupassaan kehitysyhteistyöhankkeiden piirissä olevien tuottajien tukemiseksi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.