Maitovaltuuskunnan historiikki julkaistiin

Maitovaltuuskunta vietti 19.11. 20-vuotisjuhliaan. Samalla julkaistiin sen historiikki Maitovaltuuskunta – Suomalaisen maidon puolesta, jonka on kirjoittanut Mauno-Markus Karjalainen.

Kirja käy läpi Maitovaltuuskunnan mäkistä ja vauhdikasta tietä sen kahdenkymmenen vuoden olemassaolon ajalta. Se valottaa maitoedunvalvonnan historiaa aina valtuuskunnan perustamisen taustoista tähän päivään.

”Historia elää aina ajassaan. Tässä työssä halusin nyt ottaa vuosista 1995-2015 esiin sellaisia mielestäni tärkeitä asioita ja kehityskulkuja, jotka tiedonvälityksessä ovat kokemukseni mukaan jääneet vähän pimentoon monilta tavallisilta riviviljelijöiltäkin. Syyt siihen ovat toki ymmärrettäviä”, kuvaili Karjalainen Maitovaltuuskunnan juhlassa pitämässään puheessa kirjan sisältöä.

”Toivottavasti kirja nyt löytää lukijansa ja herättää mielenkiintoa. Ehkä sieltä löytyy joitakin henkisiä eväitä tai vähintäänkin tietoa myös tavallisille viljelijöille tuleviin vuosiin.”

Kirja on luettavissa osoitteessa: https://pellervo.fi/maitovaltuuskunta-suomalaisen-maidon-puolesta

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.