Maitovaltuuskunnan historiikki julkaistiin

Maitovaltuuskunta vietti 19.11. 20-vuotisjuhliaan. Samalla julkaistiin sen historiikki Maitovaltuuskunta – Suomalaisen maidon puolesta, jonka on kirjoittanut Mauno-Markus Karjalainen.

Kirja käy läpi Maitovaltuuskunnan mäkistä ja vauhdikasta tietä sen kahdenkymmenen vuoden olemassaolon ajalta. Se valottaa maitoedunvalvonnan historiaa aina valtuuskunnan perustamisen taustoista tähän päivään.

”Historia elää aina ajassaan. Tässä työssä halusin nyt ottaa vuosista 1995-2015 esiin sellaisia mielestäni tärkeitä asioita ja kehityskulkuja, jotka tiedonvälityksessä ovat kokemukseni mukaan jääneet vähän pimentoon monilta tavallisilta riviviljelijöiltäkin. Syyt siihen ovat toki ymmärrettäviä”, kuvaili Karjalainen Maitovaltuuskunnan juhlassa pitämässään puheessa kirjan sisältöä.

”Toivottavasti kirja nyt löytää lukijansa ja herättää mielenkiintoa. Ehkä sieltä löytyy joitakin henkisiä eväitä tai vähintäänkin tietoa myös tavallisille viljelijöille tuleviin vuosiin.”

Kirja on luettavissa osoitteessa: https://pellervo.fi/maitovaltuuskunta-suomalaisen-maidon-puolesta

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.