Maitovaltuuskunnan historiikki julkaistiin

Maitovaltuuskunta vietti 19.11. 20-vuotisjuhliaan. Samalla julkaistiin sen historiikki Maitovaltuuskunta – Suomalaisen maidon puolesta, jonka on kirjoittanut Mauno-Markus Karjalainen.

Kirja käy läpi Maitovaltuuskunnan mäkistä ja vauhdikasta tietä sen kahdenkymmenen vuoden olemassaolon ajalta. Se valottaa maitoedunvalvonnan historiaa aina valtuuskunnan perustamisen taustoista tähän päivään.

”Historia elää aina ajassaan. Tässä työssä halusin nyt ottaa vuosista 1995-2015 esiin sellaisia mielestäni tärkeitä asioita ja kehityskulkuja, jotka tiedonvälityksessä ovat kokemukseni mukaan jääneet vähän pimentoon monilta tavallisilta riviviljelijöiltäkin. Syyt siihen ovat toki ymmärrettäviä”, kuvaili Karjalainen Maitovaltuuskunnan juhlassa pitämässään puheessa kirjan sisältöä.

”Toivottavasti kirja nyt löytää lukijansa ja herättää mielenkiintoa. Ehkä sieltä löytyy joitakin henkisiä eväitä tai vähintäänkin tietoa myös tavallisille viljelijöille tuleviin vuosiin.”

Kirja on luettavissa osoitteessa: https://pellervo.fi/maitovaltuuskunta-suomalaisen-maidon-puolesta

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.