Agronomi Tarja Bäckman Brysseliin kotieläinasiamieheksi

Tyrnäväläinen agronomi Tarja Bäckman on nimitetty Pellervon, MTK:n ja SLC:n Brysselin toimistoon kotieläinasiamieheksi. Kotieläinasiamies vastaa suomalaisten maito-, liha- ja kananmunasektoreiden edunvalvonnasta omistajatuottajien ja maatalousosuuskuntien näkökulmasta. Hän seuraa EU:n politiikkavalmistelua erityisesti kotieläintalouden ja maatalousosuuskuntien näkökulmasta komissiossa, neuvostossa ja parlamentissa.

Bäckman aloittaa syyskuussa 2017. Bäckman siirtyy tehtävään MTK:n Pohjois-Suomen liiton toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on Brysselissä tarvittavaa monipuolista kokemusta osuustoiminnasta. Bäckman on toiminut Tyrnävän Osuuspankin hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Hän on myös Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkön hallintoneuvoston jäsen.

Nykyinen kotieläinasiamies Jonas Laxåback palaa Suomeen ruotsinkielisen tuottajajärjestön SLC:n toiminnanjohtajaksi.

Kotieläinasiamies on läheinen tuki tuottajaosuuskuntien Eurooppa-järjestön Cogecan johtokunnan jäsenelle Tiina Linnainmaalle, joka toimii myös Pellervon hallituksen varapuheenjohtajana. ”Olen läheisesti tekemisissä kotieläinasiamiehen kanssa. Meillä on nyt todella hyvät lähtökohdat jatkaa yhteistyötä myös Brysselin areenoilla.” Linnainmaa toteaa edelleen, että kotieläinasiamiehen tulee olla ”kärppänä paikalla ja haistella tuulia aina kun tapahtuu. Hänen tulee luoda verkostoja ja järjestää luottamushenkilöille tapaamisia. Kyseessä on työteliäs paikka, siitä myös saa paljon uusia näkemyksiä ja kontakteja.”

Lisätietoja Pellervon hallituksen varapuheenjohtajalta Tiina Linnainmaalta,  puh. 040 551 3712 ja kotieläinasiamies (1.9.2017 alkaen) Tarja Bäckmanilta, puh. 050 553 5510.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.