Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian symposium järjestettiin Osuustoimintakeskus Pellervossa

Digitalisaatio, keinoäly ja robotiikka mullistavat yhteiskuntien arvo- ja oikeusjärjestelmiä – vai mullistavatko? Tätä kysymystä pohditiin Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian (European Academy of Sciences and Arts) symposiumissa Helsingissä 18. syyskuuta. Tilaisuuteen osallistui noin. 30 eri tieteenalojen kutsuttua asiantuntijaa.

Symposiumin teemoissa nousivat esiin digitalisaation vaikutukset niin talouteen, koulutukseen kuin yhteiskuntien sosiaaliseen järjestykseen. Tapahtumassa esitelmöivät muun muassa head of technology advisory Maria Biquet, professori Tapani Köppä sekä yliopettaja Sauli Ahvenjärvi. Biquet esitteli autististen lasten opetukseen kehitettyä ihmismäistä robottia. Köppä puolestaan tarkasteli, miten digitalisaatio luo markkinataloudelle uutta sisältöä edistämällä yhteisöllisyyttä ja yhteistoiminnallisuutta. Ahvenjärvi pureutui esityksessään miehittämättömiin laivoihin perustuvaan merenkulkuun ja siihen, miten se muuttaa alan työmarkkinoita ja koulutusta.

Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemiaan kuuluu yli tuhat eri tieteenalojen edustajaa useista eri maista. Heidän joukossaan on yli 40 Nobel-palkinnon saajaa. Suomen delegaation johtajana toimii professori emeritus Juhani Laurinkari.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto Valtioneuvoston periaatepäätöksestä yrittäjyyteen

Luonnoksessa valtioneuvoston yrittäjyyden periaatepäätökseksi on tunnistettu keskeiset yrittäjyyden edistämisen toimet, joita tarvitaan. Yritysten luottamusta työllistää, kehittää liiketoimintaa ja investoida Suomessa sekä kasvaa ja kansainvälistyä tarvitaan. On myös lisättävä luottamusta siihen, että Suomessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi. Suomen tulee olla myös houkutteleva ulkomaalaisille työntekijöille ja opiskelijoille.

Tilaa uutiskirje