Metsä Group perustaa uuden luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjen tilan parantamista tukevan ohjelman

Metsä Group perustaa vuosien 2021-2030 aikana toteutettavan ohjelman, jonka puitteissa se tukee rahallisin panoksin ja asiantuntemuksellaan Suomessa luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjen tilaa parantavia alueellisesti olennaisia ja vaikuttavia kehityshankkeita.

Nämä talousmetsien ulkopuolella toteutettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi lintuvesiin ja kosteikkoihin, virtavesireitteihin, pienvesiin ja rantaluontokohteisiin, pölyttäjien elinolosuhteisiin tai uusiin vesiensuojelumenetelmiin.

”Yksi Metsä Groupin strategisista kestävän kehityksen tavoitteista on turvata luonnon monimuotoisuutta. Toteutamme talousmetsissä ekologisen kestävyyden ohjelmaamme, jolla turvaamme metsäluonnon monimuotoisuutta. Perustettavalla luonnonhoidon ohjelmallamme haluamme olla mukana parantamassa Suomen luonnon tilaa myös talousmetsien ulkopuolella. Panoksillamme, jotka koko ohjelman ajalla nousevat miljooniin euroihin, ei ole taloudellisia tuotto-odotuksia”,  sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Hankevalinta tehdään puolivuosittain. Ensimmäiset päätökset tehdään joulukuussa 2021, mihin liittyvä hakuaika päättyy marraskuun 2021 lopussa. Hakemukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen luonnonhoidonohjelma@metsagroup.com. Hankearvioinnissa Metsä Group tekee yhteistyötä maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran, Itä-Suomen yliopiston sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kanssa.

”Tuemme talousmetsien ulkopuolisia hankkeita, joilla on selkeästi todennettava, luonnon tilaa parantava vaikutus. Eri keinoja ja kohteita on paljon. Toivon, että ohjelmamme saa laajaa kiinnostusta sekä rohkaisee myös kokonaan uudentyyppisiin ideoihin, ja täten saamme arvioitavaksi suuren määrän erilaisia hankkeita”, jatkaa Ilkka Hämälä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto Valtioneuvoston periaatepäätöksestä yrittäjyyteen

Luonnoksessa valtioneuvoston yrittäjyyden periaatepäätökseksi on tunnistettu keskeiset yrittäjyyden edistämisen toimet, joita tarvitaan. Yritysten luottamusta työllistää, kehittää liiketoimintaa ja investoida Suomessa sekä kasvaa ja kansainvälistyä tarvitaan. On myös lisättävä luottamusta siihen, että Suomessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi. Suomen tulee olla myös houkutteleva ulkomaalaisille työntekijöille ja opiskelijoille.

Tilaa uutiskirje