Journal of Co-operative Organization and Management sai Julkaisufoorumin luokituksen

Tieteellisiä julkaisuja luokittava Julkaisufoorumi on antanut perustason luokituksen osuustoiminnan tiedelehdelle Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM). Vuonna 2013 perustettu lehti käsittelee osuustoimintaorganisaatioita ja niiden johtamista. Luokitus merkitsee sitä, että jatkossa suomalaiset tutkijat saavat julkaisupisteitä myös JCOM:iin kirjoittamistaan artikkeleistaan. Aikaisemmin lehdessä julkaistut artikkelit eivät kerryttäneet tutkijoiden akateemiseen etenemiseen liittyviä julkaisupisteitä. JCOM on ensimmäinen osuustoimintaa käsittelevä tiedelehti, joka on saanut Julkaisufoorumin luokituksen.

”Tärkeintä on tietenkin se, että nyt osuustoiminnasta julkaiseminen ei ole enää tieteellinen itsemurha. Sitähän se oli, kun julkaisupisteet edellyttivät tasoa 1, eikä kyseisellä tasolla ollut ainuttakaan osuustoimintalehteä. Seuraavaksi tietenkin tähdätään siihen, että saamme muutkin osuustoiminnan tiedelehdet peruskategoriaan ja vastaavasti JCOMin pykälää ylemmäs, eli johtavalle tasolle”, kertoo JCOM:in päätoimittaja Iiro Jussila noteerauksen merkityksestä OT-proffa -blogissaan.

Julkaisufoorumi arvioi tasoluokituksensa kolmen vuoden välein, mutta perustasolle se voi lisätä julkaisuja vuosittain.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.