Journal of Co-operative Organization and Management sai Julkaisufoorumin luokituksen

Tieteellisiä julkaisuja luokittava Julkaisufoorumi on antanut perustason luokituksen osuustoiminnan tiedelehdelle Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM). Vuonna 2013 perustettu lehti käsittelee osuustoimintaorganisaatioita ja niiden johtamista. Luokitus merkitsee sitä, että jatkossa suomalaiset tutkijat saavat julkaisupisteitä myös JCOM:iin kirjoittamistaan artikkeleistaan. Aikaisemmin lehdessä julkaistut artikkelit eivät kerryttäneet tutkijoiden akateemiseen etenemiseen liittyviä julkaisupisteitä. JCOM on ensimmäinen osuustoimintaa käsittelevä tiedelehti, joka on saanut Julkaisufoorumin luokituksen.

”Tärkeintä on tietenkin se, että nyt osuustoiminnasta julkaiseminen ei ole enää tieteellinen itsemurha. Sitähän se oli, kun julkaisupisteet edellyttivät tasoa 1, eikä kyseisellä tasolla ollut ainuttakaan osuustoimintalehteä. Seuraavaksi tietenkin tähdätään siihen, että saamme muutkin osuustoiminnan tiedelehdet peruskategoriaan ja vastaavasti JCOMin pykälää ylemmäs, eli johtavalle tasolle”, kertoo JCOM:in päätoimittaja Iiro Jussila noteerauksen merkityksestä OT-proffa -blogissaan.

Julkaisufoorumi arvioi tasoluokituksensa kolmen vuoden välein, mutta perustasolle se voi lisätä julkaisuja vuosittain.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.