Journal of Co-operative Organization and Management sai Julkaisufoorumin luokituksen

Tieteellisiä julkaisuja luokittava Julkaisufoorumi on antanut perustason luokituksen osuustoiminnan tiedelehdelle Journal of Co-operative Organization and Management (JCOM). Vuonna 2013 perustettu lehti käsittelee osuustoimintaorganisaatioita ja niiden johtamista. Luokitus merkitsee sitä, että jatkossa suomalaiset tutkijat saavat julkaisupisteitä myös JCOM:iin kirjoittamistaan artikkeleistaan. Aikaisemmin lehdessä julkaistut artikkelit eivät kerryttäneet tutkijoiden akateemiseen etenemiseen liittyviä julkaisupisteitä. JCOM on ensimmäinen osuustoimintaa käsittelevä tiedelehti, joka on saanut Julkaisufoorumin luokituksen.

”Tärkeintä on tietenkin se, että nyt osuustoiminnasta julkaiseminen ei ole enää tieteellinen itsemurha. Sitähän se oli, kun julkaisupisteet edellyttivät tasoa 1, eikä kyseisellä tasolla ollut ainuttakaan osuustoimintalehteä. Seuraavaksi tietenkin tähdätään siihen, että saamme muutkin osuustoiminnan tiedelehdet peruskategoriaan ja vastaavasti JCOMin pykälää ylemmäs, eli johtavalle tasolle”, kertoo JCOM:in päätoimittaja Iiro Jussila noteerauksen merkityksestä OT-proffa -blogissaan.

Julkaisufoorumi arvioi tasoluokituksensa kolmen vuoden välein, mutta perustasolle se voi lisätä julkaisuja vuosittain.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.