Mahdollisuus osuuskuntaosaajalle – Saksan kehityhteistyövirasto etsii kehitysyhteistyön neuvonantajaa Nepaliin

Saksan liittovaltion kehitysyhteistyövirasto GIZ etsii työntekijää kehitysyhteistyön neuvonantajaksi Nepalin kansalliselle osuuskuntaliitolle (National Cooperative Federation, NCF) Kathmanduun kahden vuoden työjaksolle.

Neuvonantajan työtehtäviin kuuluu osuuskuntien jäsenten palvelutarpeiden identifioiminen ja osuuskuntien palveluntuotannon suunnittelu, NCF:n koulutuskalenterin suunnittelu ja toteutus, NCF:n strategian päivittäminen ja ympäristökestävyyden huomioiminen järjestön työssä sekä osuuskunnan viestintästrategian suunnittelu.

Hakijalta vaaditaan kokemusta osuuskunnista, tuottajajärjestöistä ja osuuskuntahallinnosta, monitoroinnista/evaluoinnista ja arvoketjuista sekä hyvää englannin kielen taitoa. Verkostoitumistaidot, viestintätaidot, kokemus työstä Etelä-Aasiassa sekä vieraiden kulttuurien tuntemus katsotaan eduksi. Hakijan on oltava EU-kansalainen.

Haku päättyy 15. maaliskuuta 2018. Lisätietoa työpaikasta (pdf-tiedosto).

GIZ on kehitysyhteistöallianssi AgriCordin yksi rahoittajista. Suomesta AgriCordin jäsenenä on FFD (Food and Forest Development Finland), jonka jäsen Pellervo on.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.