Huippukokki Cheng Kam Fu HKScanin rypsiporsaasta: ”Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle”

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa.

Laadukkaista raaka-ainevalinnoistaan tunnettu huippukokki tutustui Antikaisen rypsiporsastilaan Aurassa.

Tilalla on yhteensä 330 emakkoa ja 1100 lihasikapaikkaa sekä välikasvatustilat.

Rypsiporsaat saavat herkutella kotimaisen viljan lisäksi rypsiöljyllä, jolloin lihan rasva muuttuu luonnollisesti pehmeämmäksi.

”Ilman antibiootteja kasvatettu suomalainen rypsiporsaan liha on yksi Chengin tarkoin valitsemista raaka-aineista ravintolassaan. Aasian markkinoilla Rypsiporsas® tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa”, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Chef Cheng Kam Fu tapasi Suomen vierailullaan myös suomalaisia toimittajia, jotka pääsivät seuraamaan Celebrity Cuisine’n suosikkiannoksen Sweet and Sour Porkin valmistusta ja maistamaan sitä.

Sweet and Sour Pork -annos

Miljardöörin henkilökohtainen chef 20 vuotta

63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

Celebrity Cuisine on yhden tähden Michelin-ravintola Hongkongissa. Intiimi vain 40-paikkainen ylellinen kantonilainen ravintola on tunnettu siitä, että siellä ovat vierailleet niin valtionpäämiehet kuin Aasian suurimmat julkkikset.

”Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita. Lihan on maistuttava lihalta ja kalan kalalta. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua. Rypsiporsas on mureampaa kuin tavallinen porsaanliha. Se maistuu maukkaammalta ja mehevämmältä. Suomalainen Rypsiporsas tuo mieleen muistoja lapsuuden mauista. Kaikkein tärkeintä on, että se on hyvää keholle. Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle. Siksi käytän suomalaista porsaanlihaa”, kertoo Cheng Kam Fu.

Lue myös: HKScan on käynnistänyt sianlian viennin Kiinaan (23.4.2018)

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.