Huippukokki Cheng Kam Fu HKScanin rypsiporsaasta: ”Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle”

Hongkongilaisen Michelin-ravintola Celebrity Cuisine’n keittiömestari chef Cheng Kam Fu vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa.

Laadukkaista raaka-ainevalinnoistaan tunnettu huippukokki tutustui Antikaisen rypsiporsastilaan Aurassa.

Tilalla on yhteensä 330 emakkoa ja 1100 lihasikapaikkaa sekä välikasvatustilat.

Rypsiporsaat saavat herkutella kotimaisen viljan lisäksi rypsiöljyllä, jolloin lihan rasva muuttuu luonnollisesti pehmeämmäksi.

”Ilman antibiootteja kasvatettu suomalainen rypsiporsaan liha on yksi Chengin tarkoin valitsemista raaka-aineista ravintolassaan. Aasian markkinoilla Rypsiporsas® tunnetaan nimellä Omega-3 Pork ja sitä on tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa”, kertoo HKScan Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Chef Cheng Kam Fu tapasi Suomen vierailullaan myös suomalaisia toimittajia, jotka pääsivät seuraamaan Celebrity Cuisine’n suosikkiannoksen Sweet and Sour Porkin valmistusta ja maistamaan sitä.

Sweet and Sour Pork -annos

Miljardöörin henkilökohtainen chef 20 vuotta

63-vuotias Cheng Kam Fu aloitti uransa jo vuonna 1973. Ennen oman ravintolansa perustamista hän toimi aasialaisen miljardöörin henkilökohtaisena kokkina 20 vuoden ajan.

Celebrity Cuisine on yhden tähden Michelin-ravintola Hongkongissa. Intiimi vain 40-paikkainen ylellinen kantonilainen ravintola on tunnettu siitä, että siellä ovat vierailleet niin valtionpäämiehet kuin Aasian suurimmat julkkikset.

”Ruokafilosofiani vaatii laadukkaita raaka-aineita. Lihan on maistuttava lihalta ja kalan kalalta. Perinteisessä kantonilaisessa keittiössä vaalitaan raaka-aineiden aitoa makua. Rypsiporsas on mureampaa kuin tavallinen porsaanliha. Se maistuu maukkaammalta ja mehevämmältä. Suomalainen Rypsiporsas tuo mieleen muistoja lapsuuden mauista. Kaikkein tärkeintä on, että se on hyvää keholle. Se on hyvää keholle ja hyvää mielelle. Siksi käytän suomalaista porsaanlihaa”, kertoo Cheng Kam Fu.

Lue myös: HKScan on käynnistänyt sianlian viennin Kiinaan (23.4.2018)

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.