Alustaosuuskunnat edistävät tulevaisuuden kestävää alustataloutta 

Alustatalous mullistaa liiketoimintamalleja. Alustoilla kuten Überillä tai Airbnb:llä luodaan valtavat määrät arvoa, joka muodostuu alustojen käyttäjien – kuluttajien ja erityisesti palvelujen tuottajien työstä. Mutta kenelle lisäarvo päätyy ja kuka päättää alustan toimintatavoista?

Osuustoimintakeskus Pellervo järjesti 14.11. Alustaosuuskunta OPEN -tapahtuman, jossa puhuttiin omistajuuden merkityksestä ja siitä, miten rakennamme yhdessä yhteisöllisempää ja vastuullisempaa markkinataloutta.

”Voimme vastata jakamistalouden ongelmiin – alustakapitalismiin – vain muuttamalla omistajuutta, luomalla demokraattisen hallintotavan sekä vahvistamalla solidaarisuutta”, tapahtumassa puhunut Cooperatives UK:n pääsihteeri Ed Mayo muistutti. Cooperatives UK on ollut luomassa Isoon-Britanniaan alustaosuuskuntien yrityshautomoa UnFoundia.

”Alustaosuuskunta on yhteisesti omistettu ja demokraattisesti hallittu yritys, joka käyttää digitaalista alustaa, jonka avulla ihmiset vastaavat tarpeisiinsa tai ratkaisevat ongelman yhdistämällä ihmiset ja varallisuuden”, Mayo tiivisti.

Maailmalle on syntynyt jo paljon alustaosuuskuntia, jotka pyrkivät luomaan tulevaisuuden kestävämpää alustataloutta.

Lisätietoja:
www.alustaosuuskunta.com
Hanna Muukka, Osuustoimintakeskus Pellervo ry, 040 176 9998, hanna.muukka@pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.