OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot – alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132000 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia.

– Laskemme lämpötilaa yhdellä asteella toimipaikoissamme. Arviomme mukaan nämä säästötoimet vastaavat vajaan 200 sähkölämmitteisen omakotitalon lämmittämistä vuodeksi. Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta.

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa, kannustaa Ritakallio.

OP Ryhmä on jo aiemmin kertonut pyrkivänsä hiilineutraaliuuteen vuoteen 2025 mennessä. 

– Olemme panostaneet jo aiemmin energiatehokkuuteen. Energiakriisiin voidaan sopeutua samoilla keinoilla kuin millä pyritään hiilineutraalisuuteen, Ritakallio sanoo.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.