Osuustoimintayritykset edelleen suomalaisten mielestä Suomen vastuullisimpia brändejä

Valio on jälleen suomalaisten mielestä ykkönen ja S-ryhmä toiseksi vastuullisisin Sustainable Brand Index -vertailussa, joka mittaa kuluttajien käsityksiä brändien vastuullisuudesta. Top kympistä löytyvät myös Prisma ja S-market. Tutkimus tehdään vuosittain Suomessa ja muissa Euroopan maissa.

”Meille on suuri kunnia, että suomalaiset mieltävät Valion jälleen Suomen vastuullisimmaksi brändiksi. Otamme tunnustuksen vastaan vilpittömän kiitollisina. Vastuullisuus lunastetaan tekojen, ei sanojen kautta. Mielikuva Valiosta vastuullisena yrityksenä rakentuu joka päivä, jokaisessa kohtaamisessa valiolaisten kanssa sekä tuotteidemme kautta. Erityisesti juuri nyt, kun maailma on monien muutosten ja mullistusten keskellä, on entistä tärkeämpää varmistaa, että yritysten toiminta kestää kriittistä tarkastelua”, sanoo Annikka Hurme, Valion toimitusjohtaja.

”Suomalaisten kuluttajien antama tunnustus on asiakkaidensa omistamalle kaupparyhmälle erityisen arvokasta. Työmme vastuullisuuden eteen kaikilla toimialoillamme on selkeästi tunnistettu. Olemme tuoneet myös kestävän kuluttamisen keinoja näkyvämmäksi kuluttajille, ja tässä riittää työnsarkaa edelleen. On tärkeää pitää rima korkealla vastuullisuusohjelmamme pitkän tähtäimen tavoitteiden toteuttamisessa ja aidoissa arjen vastuullisuusteoissa joka päivä”, sanoo vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa S-ryhmästä.

ABC, Prisma, Sokos Hotellit ja S-Pankki toimialansa ykkösiä vastuullisuudessa

Suomalaiset arvioivat jälleen Prisman vastuullisimmaksi ruokakauppabrändiksi. S-market oli kategoriassa toisena. Marketkaupassa vastuullisuustyössä näkyvät muun muassa myymälöiden energiatehokkuuden parantaminen ja kylmäkalusteiden uusiminen, hävikinhallinnan tehostuminen, valikoimien korkea kotimaisuusaste ja hinnannousun pitäminen kohtuullisena asiakkaille.

Myös ABC nousi oman kategoriansa ykköseksi. S-ryhmässä on investoitu voimakkaasti valtakunnalliseen sähköautojen latausverkostoon ja eri puolille maata on rakennettu satoja uusia ABC-latauspisteitä.

Suomalaiset ovat arvioineet Sokos Hotellit jo yhdennentoista kerran vastuullisimmaksi hotelliketjubrändiksi. Sokos Hotelleissa on tehty pitkään järjestelmällistä omaa vastuullisuustyötä sekä paikallista yhteistyötä lähialueen hyväksi. Erityistä huomiota viime aikoina on kiinnitetty ruokahävikkiin ja energiatehokkuusnäkökulmiin. Sokos Hotellit tarjosivat Suomessa ensimmäisenä alallaan asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida yöpymisensä ilmastopäästöt.

S-Pankki on pysynyt pankkibrändien sarjassa ykkösenä jo yksitoista vuotta peräkkäin. S-Pankki tarjoaa S-ryhmän asiakasomistajille maksuttomat päivittäiset pankkipalvelut, kilpailukykyisesti hinnoitellut lainat sekä mahdollisuuden aloittaa vastuullinen säästäminen ja sijoittaminen matalalla kynnyksellä. 

Valion vastuullisuustyö jatkuu kunnianhimoisena

”Poikkeuksellisina aikoina moni on ymmärtänyt, millaisia vahvuuksia elinvoimainen kotimainen maatalous ja ruoka-alan yritykset ovatkaan kriisien keskellä”, Annikka Hurme toteaa.

Valion vastuullisuustyön keskiössä on kunnianhimoinen tavoite nollata maidon hiilijalanjälki vuoteen 2035 mennessä.

”Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuskato ja väestönkasvu ovat suuria haasteita ruoan tuotannolle. Tulevaisuudessa ruokaa pitää tuottaa enemmän nykyistä pienemmällä peltopinta-alalla. Samalla ruoantuotannon ympäristö- ja ilmastovaikutuksia täytyy vähentää merkittävästi. Haluamme olla osa haasteiden ratkaisua: tunnemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksemme ja vähennämme niitä aktiivisesti. Keinojamme ovat muun muassa uudistava viljely ja hiilensidonta nurmipeltoihin, lantabiokaasun tuotanto, tehtaiden energiatehokkuustoimet ja päästövähennykset sekä maitotilakohtaiset päästövähennystoimenpiteet. Samaan aikaan parannamme määrätietoisesti eläinten ja ihmisten hyvinvointia”, kertoo Valion vastuullisuusjohtaja Hanna Hiekkamies.

Valio on 3 700 suomalaisen maitotilayrittäjän omistama, osuuskuntapohjainen yritys, joka maksaa toiminnan tuotot maitotiloille. Valion tuotteiden ja tuotannon kotimaisuus ovat suomalaisille tärkeä asia. Valion tuotteen valitsemalla voi olla varma, että raha jää kotimaahan, suomalaisille maatiloille.

”Jatkamme kunnianhimoista työtämme maidon hiilijalanjäljen nollaamiseksi 2035 mennessä sekä ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin eteen”, Hanna Hiekkamies summaa.

Eurooppalainen Sustainable Brand Index kartoittaa kuluttajien mielikuvia brändien vastuullisuudesta

Kuluttajien mielikuvia yritysten vastuullisuudesta tarkasteleva Sustainable Brand Index perustuu kyselytutkimukseen, jossa 12 000 suomalaistakuluttajaa on arvioinut Suomen 228 suurinta tuotemerkkiä 26 toimialalta. Sustainable Brand Index -selvitys on Euroopan suurin riippumaton vastuullisuusmielikuviin keskittyvä bränditutkimus, joka on toteutettu Suomessa vuosittain jo vuodesta 2013.

Arvioitavat brändit valikoituivat kyselyyn niiden markkinaosuuden, liikevaihdon ja brändin tunnettuuden perusteella. Yritykset eivät itse valitse kyselyyn osallistumista tai siitä pois jäämistä. Lisäksi tutkimuksessa selvitetään trendejä ja vastuullisen kuluttamisen ajureita.

Lue lisää Sustainable Brand Index -tutkimuksesta ja toteutuksesta: Sustainable Brand Index 2023 Finland — SUSTAINABLE BRAND INDEX (sb-index.com)

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.