Seppo Rytivaara Pellervon valtuuskunnan puheenjohtajaksi – Taavi Heikkilä hallitukseen

Pellervo-Seura ry:n valtuuskunta valitsi 2.12.2016 Helsingissä pidetyssä kokouksessaan puheenjohtajakseen Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajan, kauppaneuvos Seppo Rytivaaran Kajaanista.
Rytivaara totesi ottavansa puheenjohtajan tehtävän vastaan kiitollisuudella.”Meillä on erityinen vuosi, Suomi täyttää 100 vuotta. Osuustoimintamalli on hyvässä vedossa. Osuustoiminta kiinnostaa liiketoimintamallina sekä yleisemmin asiakaspinnassa ja jäsenten keskuudessa. Pellervo on yhä kattavammin osuustoiminnan yhteinen foorumi. S-ryhmän tiiviimpi mukaantulo on voimaannuttavaa. Yhdessä voimme tehdä enemmän. Rakennamme Pellervosta sellaisen yhteistyöalustan osuustoiminnalle kuin jäsenet haluavat. Pellervo on ohjelmallisesti, roolinsa puolesta ja taloudellisesti kunnossa. Voimme käynnistää matkan seuraavalle kehitysasteelle.”
Väistyvä puheenjohtaja, maanviljelysneuvos Timo Komulainen Nurmeksesta totesi, että SOK:n ja monien alueosuuskauppojen mukaan tuleminen on ollut suuri täyttymys 25 vuoden jälkeen. ”Asetimme tavoitteeksi puheenjohtajakaudelleni, että S-ryhmän ja Pellervon suhde edelleen syvenisi jopa jäsenyyteen asti. Olemme mielestämme siinä nyt onnistuneetkin. Osuustoiminnan piirissä on yhteinen tahtotila mennä eteenpäin. Tämä on viesti myös yhteiskunnalle.”
Valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi valittiin maatalousyrittäjä Ilkka Uusitalo Salosta. Valtuuskunnan puheenjohtajat valittiin tehtäviinsä yksivuotiskaudeksi.
Hallituksesta erovuorossa olleet KTM Kirsti Kirjonen Salosta ja maanviljelijä Seppo Paavola Kaustisilta jatkavat hallituksen jäseninä seuraavan kolmivuotiskauden, joka päättyy 31.12.2019. Erovuorossa ollut hallituksen jäsen toimitusjohtaja Jan Lähde Turusta ilmoitti, ettei ole enää käytettävissä seuraavana kolmivuotiskautena. Hänen tilalleen valittiin SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä Helsingistä.
Hallituksen puheenjohtajana jatkaa metsäneuvos Martti Asunta Ylöjärveltä ja varapuheenjohtajana maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaa Hämeenkyröstä.
Kaikki valinnat astuvat voimaan 1.1.2017.
Lisätietoja Pellervosta toimitusjohtaja Sami Karhulta, sami.karhu@pellervo.fi,
puh. 0400 545 989.
Seppo Rytivaara, puh. 044 7106 201.
Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.