Seppo Rytivaaralle Kultainen Gebhard-mitali

Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajalle Seppo Rytivaaralle on myönnetty osuustoiminnan Kultainen Gebhard-mitali. Mitalin myönsi Pellervo-Seura ry:n hallitus.

Perusteluissaan hallitus toteaa, että Seppo Rytivaara on kokenut ja menestyksekäs osuuspankkijohtaja ja osuustoimintamies. Hänen johtamansa Kainuun Osuuspankki on kehittynyt erinomaisesti ja sillä on suuri merkitys koko Kainuun kehitykselle. Aikaisemmassa toimessaan terästeollisuuskaupunki Raahen Osuuspankin toimitusjohtajana hänelle tuli harvinaislaatuisella tavalla tutuksi myös yhteiskunnan eri alueet, sekä sosiaaliset että ammatilliset.

Rytivaara on merkittävällä tavalla pitänyt esillä osuustoiminnan perusideaa ja alkujuuria. Suomalaisen osuustoiminnan perustajan Hannes Gebhardin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna 2014 Kajaanin torille kiinnitettiin Rytivaaran aloitteesta Hannes Gebhardin kainuulaisista juurista kertova muistolaatta. Rytivaaran johtama Kainuun Osuuspankki täytti tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden yhteydessä julkaistiin pankin historiikki, jolla on myös valtakunnallista ulottuvuutta.

Rytivaara on toiminut ansiokkaasti ja laaja-alaista näkemystä edustaen valtakunnallisessa tehtävässä Pellervon valtuuskunnassa jäsenenä 2010 alkaen ja varapuheenjohtajana 2012 alkaen. Hänellä on myös lukuisia muita yhteiskunnallisia tehtäviä, mikä kertoo osaltaan laajasta kiinnostuksesta talouden ja yhteiskunnan kehittämiseen.

Lisätietoja Pellervosta toimitusjohtaja Sami Karhulta, sami.karhu@pellervo.fi, puh. 0400 545 989.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.