Osuuspankit kutsuvat omistaja-asiakkaitaan valitsemaan vastuullisuustekoja

Osuuspankin perustehtävänä on edistää omistaja-asiakkaidensa ja toimintaympäristönsä kestävää taloudellista menestystä, hyvinvointia sekä turvallisuutta. Lokakuussa OP kutsuu omistaja-asiakkaat vaikuttamaan osuuspankkien vastuullisuustekojen valintaan.

OP:n perustehtävästä kumpuavaa vastuullisuustyötä halutaan kehittää tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Osana omistaja-asiakasohjelmaansa OP kutsuu ensimmäistä kertaa omistaja-asiakkaansa osallistumaan tulevien vastuullisuustekojen valintaan. OP Mediassa on 4.-31.10. avoinna kyselylomake, jolla voi ottaa kantaa oman osuuspankinvastuullisuustyöhön. Lomake löytyy osoitteesta www.op-media.fi/kaikkien-aikojen-tekoja. Osallistuminen kyselylomakkeen kautta on helppoa eikä se edellytä kirjautumista tai rekisteröitymistä.

– Lähes 120-vuotisen historiansa aikana osuuspankit ovat toimineet asiakkaidensa ja paikkakuntansa parhaaksi. Muutos kohti kestävää tulevaisuutta tehdään yhdessä, ja kutsummekin nyt kaikki kaksi miljoonaa omistaja-asiakastamme vaikuttamaan osuuspankkien tuleviin vastuullisuustekoihin, kertoo OP:n vähittäispankkitoiminnan henkilöasiakkuuksista vastaava johtaja Aki Gynther.

Vuonna 2020 osuuspankit ympäri Suomen mm. tukivat 4500 seniorin digitaitoja Varmuutta verkkoon -digiopastuksilla, opastivat yli 50 000 nuorta taloustaidoissa Taloustaitohankkeen kautta sekä tukivat lähes 290 000 lapsen ja nuoren liikkumista seurayhteistyön ja Hippo-kisojen kautta. Henkilö- ja yritysasiakkaiden taloudellista tilannetta helpotettiin koronakriisin aikana tarjoamalla lyhennysvapaata noin 120 000 henkilöasiakkaalle ja noin 17 500 yritykselle. Koronakriisissä pk-yrityksiä tuettiin myös liiketoiminnan digitalisoimisessa järjestämällä maksuttomia valmennuksia verkkokaupan perustamiseen ja verkkomarkkinointiin. Valmennuksiin osallistui satoja yrityksiä ympäri Suomen.
Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.