HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi

S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto on liittynyt Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi 1.1.2018 alkaen. Pääkaupunkiseudulla toimivan osuuskaupan jäsenyys hyväksyttiin PTT ry:n syyskokouksessa.

PTT:n toimitusjohtajan Iiro Jussilan mukaan jäsenyys tuo tutkimuslaitokselle mahdollisuuden tiivistää tutkimusyhteistyötä HOK-Elannon ja koko S-ryhmän kanssa useilla PTT:n strategisilla teema-alueilla, kuten asuminen, hyvinvointi ja ruoka.

”Erityisesti ruokaan liittyen PTT:n jäsenistönä on nyt käytännössä koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin asti. Tämä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat sellaisen tiedon tuottamiseen, josta on hyötyä koko ruokaketjun synnyttämän lisäarvon ja tehokkuuden edistämiseksi”, Jussila sanoo.

PTT:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila sanoo, että HOK-Elannon jäsenyys vankistaa tutkimuslaitoksen asemaa ja resursseja.

”Jäsenpohjan vahvistaminen antaa PTT:lle entistäkin paremmat mahdollisuudet toimia soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen edelläkävijänä ja kehittää toimintaansa”, Marttila toteaa.

HOK-Elannon suunnittelujohtaja Juha Ilvosen mukaan yhtiö haluaa olla tukemassa PTT:n arvokasta työtä.

”Samalla haluamme osallistua omalta osaltamme keskusteluun esimerkiksi ruokamarkkinoiden toiminnasta”, Ilvonen sanoo.

PTT:llä on HOK-Elannon liittymisen jälkeen 12 jäsentä. Jäsenlista on kokonaisuudessaan luettavissa PTT:n kotisivuilta www.ptt.fi/tietoa-pttsta.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.