HOK-Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi

S-ryhmän suurin alueosuuskauppa HOK-Elanto on liittynyt Pellervon taloustutkimus PTT:n jäseneksi 1.1.2018 alkaen. Pääkaupunkiseudulla toimivan osuuskaupan jäsenyys hyväksyttiin PTT ry:n syyskokouksessa.

PTT:n toimitusjohtajan Iiro Jussilan mukaan jäsenyys tuo tutkimuslaitokselle mahdollisuuden tiivistää tutkimusyhteistyötä HOK-Elannon ja koko S-ryhmän kanssa useilla PTT:n strategisilla teema-alueilla, kuten asuminen, hyvinvointi ja ruoka.

”Erityisesti ruokaan liittyen PTT:n jäsenistönä on nyt käytännössä koko ruokaketju tuottajista kuluttajiin asti. Tämä tarjoaa erinomaiset lähtökohdat sellaisen tiedon tuottamiseen, josta on hyötyä koko ruokaketjun synnyttämän lisäarvon ja tehokkuuden edistämiseksi”, Jussila sanoo.

PTT:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila sanoo, että HOK-Elannon jäsenyys vankistaa tutkimuslaitoksen asemaa ja resursseja.

”Jäsenpohjan vahvistaminen antaa PTT:lle entistäkin paremmat mahdollisuudet toimia soveltavan taloustieteellisen tutkimuksen edelläkävijänä ja kehittää toimintaansa”, Marttila toteaa.

HOK-Elannon suunnittelujohtaja Juha Ilvosen mukaan yhtiö haluaa olla tukemassa PTT:n arvokasta työtä.

”Samalla haluamme osallistua omalta osaltamme keskusteluun esimerkiksi ruokamarkkinoiden toiminnasta”, Ilvonen sanoo.

PTT:llä on HOK-Elannon liittymisen jälkeen 12 jäsentä. Jäsenlista on kokonaisuudessaan luettavissa PTT:n kotisivuilta www.ptt.fi/tietoa-pttsta.html

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.