Vastaa ja vaikuta! Pellervon vastuullisuuskysely pk-osuuskunnille

Vastuullisuus, yritysvastuu, yritysten yhteiskuntavastuu ja kestävä kehitys. Nämä eivät ole asioita, jotka koskevat vain suuria yrityksiä vaan enenevässä määrin myös mikro- ja pk-yritysten tulee pohtia vastuullisuutta oman liiketoimintansa kannalta. Mitä mahdollisuuksia sieltä löytyy, mitä haasteita?

Vastuullisuus voi olla monelle epämääräinen kokonaisuus, johon on vaikea tarttua ja ylimääräisiä resursseja ei ole siihen käyttää. Pellervo haluaa olla tukemassa osuuskuntia niiden matkalla kohti entistä vastuullisempaa liiketoimintaa ja siitä viestimistä. Olisiko osuustoiminnasta löydettävissä teidän osuuskunnallenne vastuullisuuden kilpailuetua?

Tavoitteemme saavuttamiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että ymmärrämme kentän tarpeet. Sen vuoksi olemme tehneet kyselyn, jonka vastausten perusteella kehitämme Pellervon tukipalveluja, koulutuksia ja työkaluja sekä pienille että keskisuurille osuuskunnille niiden oman vastuullisuustyön aloittamiseen ja kehittämiseen. Vastaamalla kyselyymme olet mukana kehittämässä osuuskuntien vastuullisuustyötä.

Kysely sisältää ainoastaan viisi monivalintakysymystä eikä vastaaminen vaadi mitään ennakkotietoja vastuullisuusteemoista. Haluemme vastauksia kaikenlaisilta osuuskunnilta: niiltä, jotka eivät ole vielä pohtineet teemoja ollenkaan sekä niiltä, jotka ovat ehkä jo pitkälläkin omassa vastuullisuustyössään.

Kiitokset etukäteen!

Vastausaikaa on pidennetty perjantaihin 1.10.2021 asti.

Linkki kyselyyn.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.