Metsä Group edistää toimintakulttuurissaan monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja mukaan ottamista

Metsä Group on sitoutunut kehittämään monimuotoista ja yhdenvertaista kulttuuria, jossa kaikilla on mahdollisuus menestyä työurallaan ja olla tasavertaisia työyhteisön jäseniä. Tarvittavaa kehitystyötä ohjaamaan on määritelty Metsä meille kaikille -visio, joka kuvaa sitä millainen työpaikka Metsä Group haluaa olla tulevaisuudessa.

Metsä Group on sitoutunut varmistamaan, etteivät henkilökohtaiset ominaisuudet, kuten sukupuoli, ikä, etninen tausta, seksuaalinen suuntautuminen tai vammaisuus, vaikuta henkilön mahdollisuuksiin menestyä työelämässä. Monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja mukaan ottamista edistetään ja mitataan asetettujen tavoitteiden avulla.

”Konsernimme toimii globaalisti yli kolmessakymmenessä maassa, ja henkilöstömme edustaa yli viittäkymmentä eri kansallisuutta. Tarvitsemme monipuolista asiantuntemusta jatkuvan uudistumisen ja kannattavan kasvun strategiamme toteuttamiseksi. Arvostamalla ja hyödyntämällä erilaisuutta voimme ennen kaikkea olla yhä parempi työpaikka nykyiselle henkilöstöllemme ja tulevaisuuden tekijöille. Meillä on tässä vielä kehitettävää ja olemme nyt aktiivisesti lähteneet ottamaan askeleita yhdenvertaisemman työpaikan eteen”, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä sanoo.

Muutosta tukevien kehitystoimenpiteiden määrittelyssä hyödynnetään vuonna 2020 toteutetun eettisyysbarometrin ja keväällä 2021 tehdyn yhdenvertaisuuskyselyn tuloksia. Näistä koko henkilöstölle suunnatuista tutkimuksista saatuja näkökulmia täydennettiin ulkoisilla sidosryhmähaastatteluilla.

Metsä Group kannustaa koko henkilöstöä kehittymään yhtä lailla yksilöinä kuin kehittämään yhtiötä ja koko metsäalaa vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin. Henkilöstö koulutetaan ottamaan monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja mukaan ottaminen huomioon arjen työssä yhä paremmin. Metsä meille kaikille -visiolla ja muutosmatkan aikana määriteltävillä toimenpiteillä, kuten anonyymin rekrytoinnin ja muiden monimuotoisuutta edistävien käytäntöjen avulla, uskomme edistävämme myös koko metsäalan vetovoimaa.

Lue lisää aiheesta verkkosivuilta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.