Oululaiselle InnoOk monialaosuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

InnoOk on oululainen, yhteisöllinen työosuuskunta ja monialainen asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa palveluita sekä yritysten että julkisen sektorin tarpeisiin. InnoOk tarjoaa palveluitaan projekteina ja tuntityönä sekä ottaa vastaan yhteistyötarjouksia. Osuuskunta tukee ja ohjaa jäseniään työllistymisessä yrityksiin sekä uusiin liiketoimintahankkeisiin ja tarjoaa mm. innovaatio-, liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu -valmennuksia sekä verkkosivujen suunnittelua ja kehitystä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

”Yhteiskunnallisen yrityksen kriteerit kuvaavat hyvin toimintaamme, koska ratkaisemme systeemisiä yhteiskunnallisia haasteita mm. työnteon joustavuuden mahdollistamiseksi työelämän murroksessa. Tuotamme valmennuksia ja tuemme sitä kautta koulutettavia oman osaamisen tunnistamisessa ja uudistamisessa”, kertoo InnoOk Osk:n puheenjohtaja Heikki Ailinpieti.

”Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia monilla eri aloilla ja InnoOk on hyvä esimerkki vahvasti tässä ajassa elävästä liiketoimintatavasta, jossa rakennetaan yhteisöllistä toimintaympäristöä tukemaan jäseniä työllistymisessä”, toteaa Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.