Oululaiselle InnoOk monialaosuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

InnoOk on oululainen, yhteisöllinen työosuuskunta ja monialainen asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa palveluita sekä yritysten että julkisen sektorin tarpeisiin. InnoOk tarjoaa palveluitaan projekteina ja tuntityönä sekä ottaa vastaan yhteistyötarjouksia. Osuuskunta tukee ja ohjaa jäseniään työllistymisessä yrityksiin sekä uusiin liiketoimintahankkeisiin ja tarjoaa mm. innovaatio-, liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu -valmennuksia sekä verkkosivujen suunnittelua ja kehitystä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

”Yhteiskunnallisen yrityksen kriteerit kuvaavat hyvin toimintaamme, koska ratkaisemme systeemisiä yhteiskunnallisia haasteita mm. työnteon joustavuuden mahdollistamiseksi työelämän murroksessa. Tuotamme valmennuksia ja tuemme sitä kautta koulutettavia oman osaamisen tunnistamisessa ja uudistamisessa”, kertoo InnoOk Osk:n puheenjohtaja Heikki Ailinpieti.

”Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia monilla eri aloilla ja InnoOk on hyvä esimerkki vahvasti tässä ajassa elävästä liiketoimintatavasta, jossa rakennetaan yhteisöllistä toimintaympäristöä tukemaan jäseniä työllistymisessä”, toteaa Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.