Oululaiselle InnoOk monialaosuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

InnoOk on oululainen, yhteisöllinen työosuuskunta ja monialainen asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa palveluita sekä yritysten että julkisen sektorin tarpeisiin. InnoOk tarjoaa palveluitaan projekteina ja tuntityönä sekä ottaa vastaan yhteistyötarjouksia. Osuuskunta tukee ja ohjaa jäseniään työllistymisessä yrityksiin sekä uusiin liiketoimintahankkeisiin ja tarjoaa mm. innovaatio-, liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu -valmennuksia sekä verkkosivujen suunnittelua ja kehitystä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

”Yhteiskunnallisen yrityksen kriteerit kuvaavat hyvin toimintaamme, koska ratkaisemme systeemisiä yhteiskunnallisia haasteita mm. työnteon joustavuuden mahdollistamiseksi työelämän murroksessa. Tuotamme valmennuksia ja tuemme sitä kautta koulutettavia oman osaamisen tunnistamisessa ja uudistamisessa”, kertoo InnoOk Osk:n puheenjohtaja Heikki Ailinpieti.

”Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia monilla eri aloilla ja InnoOk on hyvä esimerkki vahvasti tässä ajassa elävästä liiketoimintatavasta, jossa rakennetaan yhteisöllistä toimintaympäristöä tukemaan jäseniä työllistymisessä”, toteaa Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka.

Jaa artikkeli

Lue myös

Reilun kaupan tiloilla kehitetään ilmastoystävällisempiä viljelytapoja

Viikolla 43 vietettävä Reilun kaupan viikko pureutuu ilmastonmuutokseen, joka on tehnyt viljelijöiden arjesta ja toimeentulosta yhä epävarmempaa. Yksi ilmastonmuutokselle herkimmistä raaka-aineista on kahvi. Entistä lämpimämmät ja kosteammat olosuhteet saavat kahvin kukat putoamaan liian aikaisin ja kasvitaudit yleistymään. Reilun kaupan tiloilla kahvipensaita on vaihdettu uusiin kestävämpiin pensaisiin ja osuuskuntia on koulutettu pitkäjänteisimmiksi ja strategisemmiksi. Työn seurauksena tuotanto on kasvanut ja kestää nykyään paremmin ilmastonmuutoksen riskejä.

Osuuspankit kutsuvat omistaja-asiakkaitaan valitsemaan vastuullisuustekoja

OP:n perustehtävästä kumpuavaa vastuullisuustyötä halutaan kehittää tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Osana omistaja-asiakasohjelmaansa OP kutsuu ensimmäistä kertaa omistaja-asiakkaansa osallistumaan tulevien vastuullisuustekojen valintaan. OP Mediassa on 4.-31.10. avoinna kyselylomake, jolla voi ottaa kantaa oman osuuspankin vastuullisuustyöhön.