Oululaiselle InnoOk monialaosuuskunnalle myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkki

InnoOk on oululainen, yhteisöllinen työosuuskunta ja monialainen asiantuntijayhteisö, joka tarjoaa palveluita sekä yritysten että julkisen sektorin tarpeisiin. InnoOk tarjoaa palveluitaan projekteina ja tuntityönä sekä ottaa vastaan yhteistyötarjouksia. Osuuskunta tukee ja ohjaa jäseniään työllistymisessä yrityksiin sekä uusiin liiketoimintahankkeisiin ja tarjoaa mm. innovaatio-, liiketoiminnan kehittäminen ja kasvu -valmennuksia sekä verkkosivujen suunnittelua ja kehitystä.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

”Yhteiskunnallisen yrityksen kriteerit kuvaavat hyvin toimintaamme, koska ratkaisemme systeemisiä yhteiskunnallisia haasteita mm. työnteon joustavuuden mahdollistamiseksi työelämän murroksessa. Tuotamme valmennuksia ja tuemme sitä kautta koulutettavia oman osaamisen tunnistamisessa ja uudistamisessa”, kertoo InnoOk Osk:n puheenjohtaja Heikki Ailinpieti.

”Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia monilla eri aloilla ja InnoOk on hyvä esimerkki vahvasti tässä ajassa elävästä liiketoimintatavasta, jossa rakennetaan yhteisöllistä toimintaympäristöä tukemaan jäseniä työllistymisessä”, toteaa Yhteiskunnallinen Yritys -merkin markkinointipäällikkö Niina Ollikka.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.