Metsä Group sijoittaa startupiin, joka tuottaa koivun kuoresta muovin korvaajia

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on tehnyt pääomasijoituksen Innomostiin, joka on metsäteollisuuden sivuvirtoja arvokkaiksi bioaktiivisiksi tuotteiksi muuntava startup-yritys. Rahoituskierroksen koko on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa, joka koostuu yksityisistä sijoituksista sekä Business Finlandin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen julkisesta rahoituksesta. Metsä Spring osallistuu kierrokseen yhdessä Innovestor Technology Fundin ja muiden yksityisten sijoittajien kanssa.

Innomostin on tarkoitus valmistaa arvokkaita ainesosia kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita valmistavalle teollisuudelle sekä muihin teollisiin sovelluksiin. Metsä Groupilla on useita tehtaita, jotka voivat toimittaa koivun kuorta näiden ainesosien valmistukseen. Yrityksen tuotevalikoimassa on muun muassa betuliinia, suberiinia, koivuhiilijauhetta ja koivukuorijauhetta. Näitä voidaan käyttää erilaisissa kosmetiikkatuotteissa, myös ihon-, hiusten-, vartalon- ja suunhoitotuotteissa sekä värikosmetiikassa. Erityisesti betuliinilla ja suberiinilla on myös muita mahdollisia teollisia käyttötarkoituksia. Lumene on tuonut markkinoille puhdistustuotteita, joissa käytetään Innomostin ainesosia.

”On hienoa, että voimme tukea Innomostia kohti kaupallista menestystä. Yhteys Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiin on vahva, koska Innomost käyttää teollista sivuvirtaamme, koivunkuorta, raaka-aineena tuotteidensa valmistuksessa. Resurssiviisas puunkäyttö on aina ollut keskeistä Metsä Groupin kehitystyössä. Yhteistyö Innomostin ja muiden startup-yritysten kanssa voi nostaa kiertotalouden uudelle tasolle”, sanoo Metsä Springin Erik Kolehmainen, VP, Corporate Venturing, ja uusi Innomostin hallituksen jäsen.

”Olemme etuoikeutettuja, kun saamme työskennellä Metsä Groupin kaltaisen suuren metsäteollisuusyrityksen kanssa. Kumppanuus vaikuttaa meihin dramaattisen positiivisesti. Meillä on nyt vahva ja luotettava kumppani, joka tukee pitkän aikavälin suunnitelmiamme. Lisäksi Metsä Group varmistaa raaka-aineemme saatavuuden. Vain mielikuvitus on rajana, kun pohdimme, mitä voimme yhdessä tehdä näistä sivuvirroista. Odotan innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä ja esittelemään tuotteitamme asiakkaille”, sanoo Innomostin toimitusjohtaja Sami Selkälä.

Metsä Spring perustettiin toukokuussa 2018, ja sen tavoitteena on vahvistaa Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä pitkällä aikavälillä. Innomost on kuudes hanke Metsä Springin salkussa. Muita hankkeita ovat pääomasijoitukset Woodio Oy- ja Montinutra Oy -nimisiin startupeihin, ExpandFibre-yhteistyö Fortumin kanssa sekä omat hankkeet, joissa kehitetään tekstiilikuituja ja 3D-pakkaustuotteita sellusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.

Suur-Seudun Osuuskauppa lahjoittaa jouluksi terveellistä ruokaa vähävaraisille perheille jopa 10 000 euron arvosta

SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat kolmatta kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita. Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 28.11.–11.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa 5000 ateria-annosta.