Metsä Group sijoittaa startupiin, joka tuottaa koivun kuoresta muovin korvaajia

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on tehnyt pääomasijoituksen Innomostiin, joka on metsäteollisuuden sivuvirtoja arvokkaiksi bioaktiivisiksi tuotteiksi muuntava startup-yritys. Rahoituskierroksen koko on yhteensä noin 5 miljoonaa euroa, joka koostuu yksityisistä sijoituksista sekä Business Finlandin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen julkisesta rahoituksesta. Metsä Spring osallistuu kierrokseen yhdessä Innovestor Technology Fundin ja muiden yksityisten sijoittajien kanssa.

Innomostin on tarkoitus valmistaa arvokkaita ainesosia kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita valmistavalle teollisuudelle sekä muihin teollisiin sovelluksiin. Metsä Groupilla on useita tehtaita, jotka voivat toimittaa koivun kuorta näiden ainesosien valmistukseen. Yrityksen tuotevalikoimassa on muun muassa betuliinia, suberiinia, koivuhiilijauhetta ja koivukuorijauhetta. Näitä voidaan käyttää erilaisissa kosmetiikkatuotteissa, myös ihon-, hiusten-, vartalon- ja suunhoitotuotteissa sekä värikosmetiikassa. Erityisesti betuliinilla ja suberiinilla on myös muita mahdollisia teollisia käyttötarkoituksia. Lumene on tuonut markkinoille puhdistustuotteita, joissa käytetään Innomostin ainesosia.

”On hienoa, että voimme tukea Innomostia kohti kaupallista menestystä. Yhteys Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiin on vahva, koska Innomost käyttää teollista sivuvirtaamme, koivunkuorta, raaka-aineena tuotteidensa valmistuksessa. Resurssiviisas puunkäyttö on aina ollut keskeistä Metsä Groupin kehitystyössä. Yhteistyö Innomostin ja muiden startup-yritysten kanssa voi nostaa kiertotalouden uudelle tasolle”, sanoo Metsä Springin Erik Kolehmainen, VP, Corporate Venturing, ja uusi Innomostin hallituksen jäsen.

”Olemme etuoikeutettuja, kun saamme työskennellä Metsä Groupin kaltaisen suuren metsäteollisuusyrityksen kanssa. Kumppanuus vaikuttaa meihin dramaattisen positiivisesti. Meillä on nyt vahva ja luotettava kumppani, joka tukee pitkän aikavälin suunnitelmiamme. Lisäksi Metsä Group varmistaa raaka-aineemme saatavuuden. Vain mielikuvitus on rajana, kun pohdimme, mitä voimme yhdessä tehdä näistä sivuvirroista. Odotan innolla, että pääsemme tekemään yhteistyötä ja esittelemään tuotteitamme asiakkaille”, sanoo Innomostin toimitusjohtaja Sami Selkälä.

Metsä Spring perustettiin toukokuussa 2018, ja sen tavoitteena on vahvistaa Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä pitkällä aikavälillä. Innomost on kuudes hanke Metsä Springin salkussa. Muita hankkeita ovat pääomasijoitukset Woodio Oy- ja Montinutra Oy -nimisiin startupeihin, ExpandFibre-yhteistyö Fortumin kanssa sekä omat hankkeet, joissa kehitetään tekstiilikuituja ja 3D-pakkaustuotteita sellusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Tilaa uutiskirje