Metsäliiton Jussi Linnaranta uudeksi hallituksen jäseneksi

Osuustoimintakeskus Pellervon valtuuskunta teki joulukuun 4. päivän kokouksessaan seuraavat valinnat: Hallituksen jäsenistä valittiin kolmivuotiselle toimikaudelle jatkamaan johtaja Petri Pitkänen LähiTapiolasta, professori Anu Puusa Itä-Suomen yliopistosta ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallituksesta sekä ruotsinkielisen osuustoimintajärjestön Finlands Svenska Andelsförbundin puheenjohtaja Stefan Saaristo.

Yli vuosikymmenen Pellervon hallinnossa mukana ollut Timo Saukkonen Metsäliitto Osuuskunnasta jäi pois ja hänen tilalleen hallituksen jäseneksi valittiin maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Jussi Linnaranta. Linnaranta aloitti tänä vuonna Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Sama puheenjohtajisto jatkaa

Pellervon hallinnon puheenjohtajisto valittiin jatkamaan tehtävissään: Petri Pitkänen hallituksen puheenjohtajana ja Länsi-Maidon hallituksen jäsen sekä LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa varapuheenjohtajana sekä Pellervon lakiasiainjohtaja Anne Kontkanen sihteerinä.

Valtuuskunnan johdossa jatkaa Ilkka Uusitalo. Hän toimii LSO:n ja OP Kantrisalon hallituksissa sekä Metsäliiton hallintoneuvostossa. Varapuheenjohtajana jatkaa puolestaan Matti Pikkarainen, joka toimii SOK:n ja Osuuskauppa Arinan hallintoneuvostojen puheenjohtajana.

Osuustoimintakeskus Pellervo ry on keskusjärjestö, jonka tavoitteena edistää osuustoimintaa yrittämismallina ja osuuskuntaa kilpailukykyisenä yritysmuotona.

MIssiomme on lisätä hyvinvointia, palveluita ja yrittämistä Suomessa. Jäsenenämme on noin 240 yritystä ja yhteisöä – jäsenistöltään suurimpina ryhminä S-ryhmä, LähiTapiola, Tradeka, Metsäliitto Osuuskunta ja osuuspankit. Mukana ovat myös mm. Valio ja Atriassa sekä HK Scanissa määräysvallan omistavat  tuottajaosuuskunnat. Yhteensä osuustoiminnalliset yritykset maksoivat Suomessa vuonna 2019 tuloveroa 437 miljoonaa euroa ja niiden liikevaihto oli lähes 26 miljardia euroa. 

Vaikutamme yrittämisen puitteita koskevaan lainsäädäntötyöhön sekä talous- ja elinkeinopolitiikkaan niin, että osuuskunnat tulevat niissä riittävästi huomioiduksi. Keskeisenä työnä on myös lisätä osuustoimintamuotoisen yrittämisen yleistä tunnettuutta ja yritysmuodolle myönteistä ilmapiiriä. Kauppa- ja kilpailupolitiikan sekä verotuksen lisäksi tärkeitä Pellervon kehittämiskohteita ovat muun muassa osuustoiminnan opetus ja tutkimus.

 

 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.