Metsäliiton Jussi Linnaranta uudeksi hallituksen jäseneksi

Osuustoimintakeskus Pellervon valtuuskunta teki joulukuun 4. päivän kokouksessaan seuraavat valinnat: Hallituksen jäsenistä valittiin kolmivuotiselle toimikaudelle jatkamaan johtaja Petri Pitkänen LähiTapiolasta, professori Anu Puusa Itä-Suomen yliopistosta ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallituksesta sekä ruotsinkielisen osuustoimintajärjestön Finlands Svenska Andelsförbundin puheenjohtaja Stefan Saaristo.

Yli vuosikymmenen Pellervon hallinnossa mukana ollut Timo Saukkonen Metsäliitto Osuuskunnasta jäi pois ja hänen tilalleen hallituksen jäseneksi valittiin maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Jussi Linnaranta. Linnaranta aloitti tänä vuonna Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Sama puheenjohtajisto jatkaa

Pellervon hallinnon puheenjohtajisto valittiin jatkamaan tehtävissään: Petri Pitkänen hallituksen puheenjohtajana ja Länsi-Maidon hallituksen jäsen sekä LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa varapuheenjohtajana sekä Pellervon lakiasiainjohtaja Anne Kontkanen sihteerinä.

Valtuuskunnan johdossa jatkaa Ilkka Uusitalo. Hän toimii LSO:n ja OP Kantrisalon hallituksissa sekä Metsäliiton hallintoneuvostossa. Varapuheenjohtajana jatkaa puolestaan Matti Pikkarainen, joka toimii SOK:n ja Osuuskauppa Arinan hallintoneuvostojen puheenjohtajana.

Osuustoimintakeskus Pellervo ry on keskusjärjestö, jonka tavoitteena edistää osuustoimintaa yrittämismallina ja osuuskuntaa kilpailukykyisenä yritysmuotona.

MIssiomme on lisätä hyvinvointia, palveluita ja yrittämistä Suomessa. Jäsenenämme on noin 240 yritystä ja yhteisöä – jäsenistöltään suurimpina ryhminä S-ryhmä, LähiTapiola, Tradeka, Metsäliitto Osuuskunta ja osuuspankit. Mukana ovat myös mm. Valio ja Atriassa sekä HK Scanissa määräysvallan omistavat  tuottajaosuuskunnat. Yhteensä osuustoiminnalliset yritykset maksoivat Suomessa vuonna 2019 tuloveroa 437 miljoonaa euroa ja niiden liikevaihto oli lähes 26 miljardia euroa. 

Vaikutamme yrittämisen puitteita koskevaan lainsäädäntötyöhön sekä talous- ja elinkeinopolitiikkaan niin, että osuuskunnat tulevat niissä riittävästi huomioiduksi. Keskeisenä työnä on myös lisätä osuustoimintamuotoisen yrittämisen yleistä tunnettuutta ja yritysmuodolle myönteistä ilmapiiriä. Kauppa- ja kilpailupolitiikan sekä verotuksen lisäksi tärkeitä Pellervon kehittämiskohteita ovat muun muassa osuustoiminnan opetus ja tutkimus.

 

 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon viesti kunnille: Osuustoiminnalla elinvoimaa paikallistalouteen

Talous tarvitsee nyt vakautta. Jokaisessa Suomen kunnassa tullaan ensi vuona kamppailemaan vaikeiden kysymysten äärellä, kun pohditaan, mihin rahat koronakriisin jäljiltä riittävät. Osuustoiminta on erinomainen tapa lisätä kunnan elinvoimaa. Nyt jos koska tarvitaan ratkaisuja, joissa löydetään eri toimijoiden voimat yhdistäviä ratkaisuja tuottaa kuntalaisille kestäviä hyötyjä.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid