Metsäliiton Jussi Linnaranta uudeksi hallituksen jäseneksi

Osuustoimintakeskus Pellervon valtuuskunta teki joulukuun 4. päivän kokouksessaan seuraavat valinnat: Hallituksen jäsenistä valittiin kolmivuotiselle toimikaudelle jatkamaan johtaja Petri Pitkänen LähiTapiolasta, professori Anu Puusa Itä-Suomen yliopistosta ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallituksesta sekä ruotsinkielisen osuustoimintajärjestön Finlands Svenska Andelsförbundin puheenjohtaja Stefan Saaristo.

Yli vuosikymmenen Pellervon hallinnossa mukana ollut Timo Saukkonen Metsäliitto Osuuskunnasta jäi pois ja hänen tilalleen hallituksen jäseneksi valittiin maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi Jussi Linnaranta. Linnaranta aloitti tänä vuonna Metsäliitto Osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana.

Sama puheenjohtajisto jatkaa

Pellervon hallinnon puheenjohtajisto valittiin jatkamaan tehtävissään: Petri Pitkänen hallituksen puheenjohtajana ja Länsi-Maidon hallituksen jäsen sekä LähiTapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa varapuheenjohtajana sekä Pellervon lakiasiainjohtaja Anne Kontkanen sihteerinä.

Valtuuskunnan johdossa jatkaa Ilkka Uusitalo. Hän toimii LSO:n ja OP Kantrisalon hallituksissa sekä Metsäliiton hallintoneuvostossa. Varapuheenjohtajana jatkaa puolestaan Matti Pikkarainen, joka toimii SOK:n ja Osuuskauppa Arinan hallintoneuvostojen puheenjohtajana.

Osuustoimintakeskus Pellervo ry on keskusjärjestö, jonka tavoitteena edistää osuustoimintaa yrittämismallina ja osuuskuntaa kilpailukykyisenä yritysmuotona.

MIssiomme on lisätä hyvinvointia, palveluita ja yrittämistä Suomessa. Jäsenenämme on noin 240 yritystä ja yhteisöä – jäsenistöltään suurimpina ryhminä S-ryhmä, LähiTapiola, Tradeka, Metsäliitto Osuuskunta ja osuuspankit. Mukana ovat myös mm. Valio ja Atriassa sekä HK Scanissa määräysvallan omistavat  tuottajaosuuskunnat. Yhteensä osuustoiminnalliset yritykset maksoivat Suomessa vuonna 2019 tuloveroa 437 miljoonaa euroa ja niiden liikevaihto oli lähes 26 miljardia euroa. 

Vaikutamme yrittämisen puitteita koskevaan lainsäädäntötyöhön sekä talous- ja elinkeinopolitiikkaan niin, että osuuskunnat tulevat niissä riittävästi huomioiduksi. Keskeisenä työnä on myös lisätä osuustoimintamuotoisen yrittämisen yleistä tunnettuutta ja yritysmuodolle myönteistä ilmapiiriä. Kauppa- ja kilpailupolitiikan sekä verotuksen lisäksi tärkeitä Pellervon kehittämiskohteita ovat muun muassa osuustoiminnan opetus ja tutkimus.

 

 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.