Nu gäller det god förvaltning i medlemsbaserade organisationer – I vårt webbinarium 15.2.21 kl. 9-12 presenteras en guidebok och en ny utbildning

Pandemin utmanar oss att tänka på, hur vi tar nästa steg i andelslag och andra medlemsbaserade organisationer som ägs och styrs av sina medlemmar. Nu är det dags att utveckla förvaltningen och genomsöka nya sätt att främja medlemskap.

Finlands Svenska Andelsförbund har publicerat en guide som hjälper er att utveckla och leda förvaltningens arbete. Här hittar du den digitala guiden, var så god. https://pellervo.fi/sv/god-forvaltning-i-medlemsbaserade-organisationer

Under Teams-webbinarium berättar vi mera om guiden samt om den utbildning som syftar på att utnyttja guidens innehåll på ett effektivt sätt. I webbinariet har vi också en möjlighet att djupgående diskutera guidens teman i break out rooms.

Webbinariets program:

19.2.2021 kl. 9-12

09.00 Välkommen – VD Kari Huhtala

09.10 Ordförande för Fritt Bildningsarbete rf, Björn Wallén – Digitidens sätt att kommunicera

09.35 Paus

09.45 Förvaltningsrådets ordförande Stefan Saaristo – Om ordförandens roll i förvaltningen

10.10 Paus

10.20 VD Kari Huhtala – Medlemmar och förtroendevalda som beslutsfattare

10.45 VD Jukka Suvitie – Behovet av utbildning bland förvaltningsmedlemmar – inledning

11.05 Paus

11.15 Break out rooms: Hurdan utbildning och i vilken form vill vi ha?

11.45 Resultat och feedback

-12.00 Avslutning av webbinariet

Webbinariets moderator är Jaana Hagelberg.

Vi ber om registrering senast 15.2.2021 här: https://pellervo-lv.creamailer.fi/survey/wndkisk6niiae

Under webbinariet använder vi Teams. Vänligen kolla på förhand att du har Teams. Mötesrummet öppnar kl. 8.45. Kom gärna in i god tid och kolla att allt fungerar.

Jaa artikkeli

Lue myös

En bred petition till Li Andersson och Petri Honkonen: Kooperativa företag ska lyftas fram inom skol- och universitetsutbildningen!  

Ett stort antal företagsledare och forskare vädjar till undervisnings- och kulturministrarna att i högre grad inkludera kooperation i den finländska skolutbildningen. Anledningen är en gemensam oro för att den affärs- och ekonomiska modell som kooperativa företag representerar nu återspeglas mycket dåligt i skolsystemet.