Ålands Telefonandelslag köper Mariehamns Telefon Ab

Ålands Telefonandelslag köper familjen Johnssons hela aktiepost i Mariehamns Telefon Ab. Posten utgör 57 % av aktierna i bolaget.

Jonas Sundborg, Vd för Ålands Telefonandelslag är stolt över att de kan genomföra affären för att säkerställa konkurrenskraftiga och lokalanpassade kommunikationstjänster.

”Affären ökar möjligheten för att ålänningar och åländska företag kan vara en del i den accelererande digitaliseringen i världen. Den kommer att utveckla kvalificerade arbetsplatser och exportmöjligheter för Åland” säger han.

Jaa artikkeli

Lue myös

En bred petition till Li Andersson och Petri Honkonen: Kooperativa företag ska lyftas fram inom skol- och universitetsutbildningen!  

Ett stort antal företagsledare och forskare vädjar till undervisnings- och kulturministrarna att i högre grad inkludera kooperation i den finländska skolutbildningen. Anledningen är en gemensam oro för att den affärs- och ekonomiska modell som kooperativa företag representerar nu återspeglas mycket dåligt i skolsystemet.