OP Yrityspankki Oyj tukee vihreää siirtymää ja laskee liikkeeseen uuden vihreän joukkovelkakirjalainan

OP Yrityspankki Oyj laskee liikkeeseen 500 miljoonan euron vihreän joukkovelkakirjalainan päivitetyn Green Bond Framework -viitekehyksen mukaisesti. Lainalla tuetaan vihreää siirtymää, ja sen kautta hankitut varat kohdistetaan kestävään yritysrahoitukseen.

Kansainvälisille vastuullisille instituutiosijoittajille suunnattu laina on OP Yrityspankin ensimmäinen senior non-preferred -ehtoinen vihreä vakuudeton joukkovelkakirjalaina, jonka määrä on 500 miljoonaa euroa ja laina-aika 5,5 vuotta. Sen kautta rahoitettavia toimialoja ovat uusiutuva energia, ympäristöystävällinen rakentaminen (green buildings) ja luonnonvarojen kestävä käyttö sisältäen maankäytön. Laina hinnoiteltiin 20.1.2022 ja lasketaan liikkeeseen 27.1.2022.  

– Vastuullinen liiketoiminta on yksi strategisista painopisteistämme. Haluamme ohjata rahoitusta ympäristön ja talouden kannalta kestäviin kohteisiin ja tukea vihreää siirtymää. Vastaamme myös kasvaneeseen sijoittajakysyntään erilaisten vihreiden joukkovelkakirjalainojen avulla, kertoo OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi.

Vihreä joukkovelkakirjalaina on herättänyt suurta mielenkiintoa kansainvälisten sijoittajien keskuudessa: liikkeeseenlasku ylimerkittiin kolminkertaisesti, siihen osallistui yli 130 sijoittajaa ja lopullisesta allokaatiosta yli puolet ohjautui vihreille sijoittajille. OP saavutti kaikki vihreän joukkolainan liikkeeseenlaskulle asetetut tavoitteet.

OP Yrityspankin päivitetty Green Bond Framework -viitekehys ja siihen liittyvä Sustainalyticsin riippumaton lausunto sekä Green Bond -sijoittajapresentaatio ovat saatavilla osoitteessa www.op.fi/op-ryhma/velkasijoittajat/green-bonds.

OP Yrityspankki laski liikkeeseen ensimmäisen vihreän joukkovelkakirjalainansa helmikuussa 2019.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.