OP Yrityspankki Oyj tukee vihreää siirtymää ja laskee liikkeeseen uuden vihreän joukkovelkakirjalainan

OP Yrityspankki Oyj laskee liikkeeseen 500 miljoonan euron vihreän joukkovelkakirjalainan päivitetyn Green Bond Framework -viitekehyksen mukaisesti. Lainalla tuetaan vihreää siirtymää, ja sen kautta hankitut varat kohdistetaan kestävään yritysrahoitukseen.

Kansainvälisille vastuullisille instituutiosijoittajille suunnattu laina on OP Yrityspankin ensimmäinen senior non-preferred -ehtoinen vihreä vakuudeton joukkovelkakirjalaina, jonka määrä on 500 miljoonaa euroa ja laina-aika 5,5 vuotta. Sen kautta rahoitettavia toimialoja ovat uusiutuva energia, ympäristöystävällinen rakentaminen (green buildings) ja luonnonvarojen kestävä käyttö sisältäen maankäytön. Laina hinnoiteltiin 20.1.2022 ja lasketaan liikkeeseen 27.1.2022.  

– Vastuullinen liiketoiminta on yksi strategisista painopisteistämme. Haluamme ohjata rahoitusta ympäristön ja talouden kannalta kestäviin kohteisiin ja tukea vihreää siirtymää. Vastaamme myös kasvaneeseen sijoittajakysyntään erilaisten vihreiden joukkovelkakirjalainojen avulla, kertoo OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi.

Vihreä joukkovelkakirjalaina on herättänyt suurta mielenkiintoa kansainvälisten sijoittajien keskuudessa: liikkeeseenlasku ylimerkittiin kolminkertaisesti, siihen osallistui yli 130 sijoittajaa ja lopullisesta allokaatiosta yli puolet ohjautui vihreille sijoittajille. OP saavutti kaikki vihreän joukkolainan liikkeeseenlaskulle asetetut tavoitteet.

OP Yrityspankin päivitetty Green Bond Framework -viitekehys ja siihen liittyvä Sustainalyticsin riippumaton lausunto sekä Green Bond -sijoittajapresentaatio ovat saatavilla osoitteessa www.op.fi/op-ryhma/velkasijoittajat/green-bonds.

OP Yrityspankki laski liikkeeseen ensimmäisen vihreän joukkovelkakirjalainansa helmikuussa 2019.

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuitu sai tärkeän tunnustuksen vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan havusellusta valmistettu Kuura-tekstiilikuitu saavutti "Green Shirt” -luokituksen voittoa tavoittelemattoman ympäristöjärjestö Canopyn auditoinnissa. Järjestön vuosittainen Hot Button Ranking -luokitus on vakiintunut työkalu, jota käytetään globaalissa tekstiili- ja muotiteollisuudessa arvioitaessa puupohjaisten tekstiilikuitujen vastuullisuutta.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.