Pellervo nostaa osuuskuntien äänen päätöksentekoon

Pellervon keskeinen tehtävä on varmistaa, että osuuskuntien ääni kuuluu vahvasti lainsäädäntötyössä. Vaikutamme aktiivisesti osuuskuntia koskevaan päätöksentekoon tarjoamalla asiantuntevaa tietoa päättäjille, osallistumalla työryhmiin ja antamalla lausuntoja lakiesityksistä.

Tavoitteenamme on varmistaa, että yritysmuotojen moninaisuus ja osuuskuntien ainutlaatuiset vahvuudet tunnistetaan päätöksenteossa nykyistä laajemmin.

Tällä hetkellä osakeyhtiö- ja osuuskuntalakien päivitys on käynnissä. Pellervo osallistuu aktiivisesti tähän prosessiin edustajansa kautta oikeusministeriön työryhmässä, joka valmistelee muutosehdotuksia osuuskuntalakiin.

Usein kotimaisen lainsäädännön taustalla on EU-sääntely. Yksi ajankohtaisimmista esimerkeistä on yritysvastuudirektiivin tuominen osaksi kansallista lainsäädäntöä. Pellervo seuraa tiiviisti valmisteluprosessia edustajansa kautta seurantaryhmässä.

Lisäksi Pellervo on viime aikoina antanut lausuntonsa vesihuoltolain muutosehdotuksista. Olemme myös aktiivisesti tuoneet esiin osuuskuntien erityispiirteitä muun muassa finanssialan bonusten verotuksen yhteydessä sekä valtioneuvoston periaatepäätöksessä yrittäjyydestä.

Yritysmuotojen moninaisuuden tunnistaminen on pitkäjänteistä ja vaativaa työtä. On ensiarvoisen tärkeää, että eri yritysmuodot, kuten osuuskunnat, saavat ansaitsemansa huomion ja että niiden tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään entistä paremmin. Osuuskunnat ovat alihyödynnetty voimavara, joka voi tarjota ratkaisuja moniin aikamme suurimpiin haasteisiin – aina kestävästä taloudesta vastuulliseen liiketoimintaan.

Pellervon antamat lausunnot: 

  1. Vesihuoltolain muuttaminen
  2. Kirjanpitolain muuttaminen
  3. Valtioneuvoston periaatepäätös yrittäjyydestä
  4. Finanssialan bonusten verotus
Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.

Tilaa uutiskirje