Cooperatives have the most sustainable brands in Finland

In the Sustainable Brand Index survey, Finnish consumers once again chose the most responsible brands in their country. Among the top ten most responsible brands, there are as many as four cooperative companies or their brands.

Dairy Cooperative Valio was the winner for the seventh consecutive year. According to the study, people attach great importance to Valio's domestic products, animal welfare and environmentally friendly packaging.

Second came consumer cooperative S Group’s S-market and their other grocery store chain Prisma ranked fourth. In fifth place was S Group's Kotimaista -brand. Also, the consumer cooperative’s Sokos Hotels and S-Bank were most responsible in their respective industries.  Mutual insurance company Local Tapiola was also the most responsible operator of its industry.

Europe's largest sustainability survey

The Sustainable Brand Index, carried out by the Swedish SB Insight since 2011, is Europe's largest sustainability survey. In Finland, the survey has been conducted eight times.

The aim of the study is to disseminate and increase knowledge on sustainable development. A total of around 58,000 respondents were interviewed in the 2020 survey in Finland, Sweden, Norway, Denmark, the Netherlands, Estonia, Latvia and Lithuania. Respondents in each country were selected from a representative sample of the population. A total of 9,480 people in Finland responded to the 2020 survey.

A total of 1,400 brands were evaluated using the UN Global Goals. There were 195 brands evaluated in Finland. The survey was conducted between November 2019 and February 2020 and the surveyed brands were selected for the survey based on their market position, sales, market share and brand awareness.

Top 10, Sustainable Brand Index 2020

1.Valio
2.S-market
3.Elovena
4.Prisma
5.Kotimaista
6.VR
7.Myllyn Paras
8.K-supermarket
9.Fazer
10.Fiskars

Industry tops

ValioFood
S-marketGrocery stores
VRTraffic
FiskarsFurniture & Furnishings - Brands
Yliopiston ApteekkiPharmacies
PartioaittaClothing and Fashion Stores
S GroupConsumer Product Companies
PauligDrinks
Sokos HotelsHotels
Suomalainen KirjakauppaLeisure
MarimekkoClothing and Fashion brands
S-BankBanks
VattenfallElectricity and heating
NesteFuel
LumeneBeauty
TeslaCar industry
HesburgerRestaurants and cafes
Local TapiolaInsurance and pensions
FinnairAirlines
Elisatelecommunications
AurinkomatkatTravel
Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.

Privacy Preference Center

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid