Uutiskirje 26.4. Vaikuttamiskausi 2023-2027

Suomen taloudellisen tilan kohentaminen ja julkisen talouden sopeuttaminen ovat uuden eduskunnan ja kesällä muodostettavan hallituksen keskeisimpiä tavoitteita. Yhden toimen taikasauvaa ei ole vaan nippu erilaisia kipeitäkin ratkaisuja.  

Katse sopeutustoimien lisäksi on tärkeä pitää myös tulevassa kasvussa ja työllisyyden edistämisessä. Siinä keskeistä on, että politiikan toimet ruokkivat yritysten halua kehittyä ja mennä eteenpäin.  

Osuuskunnilla on suuri merkitys kasvun aikaansaamisessa. Nämä yritykset ovat osa suomalaisten arkea, tärkeitä työllistäjiä ja merkittäviä investoijia. Ne tuottavat verotuloja hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä hyötyä jäsenilleen sekä hyvää paikallisesti, alueellisesti ja koko Suomelle.  

Yrityksillemme on tärkeää, että toimintaympäristö on yritysmyönteinen ja ennakoitavissa sekä yritysmuodon ominaispiirteet tunnistetaan ja huomioidaan päätöksiä tehtäessä. Tarvitaan myös enemmän sääntelyn purkua kuin lisäämisestä. Työvoimapulan ratkaisemisessa ei tule antaa vieraan pelolle valtaa ja verotuksen tulee kannustaa omistamaan ja yrittämään.  

Näiden asioiden edistämiseksi Pellervo tekee vaikuttamistyötä alkaneella vaalikaudella. Ensimmäinen etappi on hallitusohjelmaneuvotteluvaihe. Olemme myös käynnistämässä eduskunnan osuuskuntaryhmän toimintaa

Mari Kokko
toimitusjohtaja

Uutiskirjeeseen

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.