Rovaniemellä valmistui selvitys osuuskuntamallista työllisyyden tukemiseen

Rovaniemellä toteutettiin hanke, jossa slvitettiin yhteiskunnallisen yrityksen toimintaedellytyksiä Rovaniemen kaupungin ja Euroopan Sosiaalirahaston yhteiskunnallisen yrityksen toimintaedellytyksiä. Syntyneen mallin mukaisesti Rovaniemelle voidaan rakentaa kestävää yhteisöllistä työllistämistä pitkäaikaistyöttömille ja etenkin maahanmuuttajille.

Rovaniemelle on tarkoitus hankkeen pohjalta luoda osuuskunta tai osuuskuntia, joissa ihmiset voivat toimia yrittäjämäisesti, mutta työllistyä palkansaajan roolissa säilyttäen perustuvan.

Raportissa todetaan, että kaupunki voisi ostaa sosiaaliselta yritykseltä, osuuskunnalta esimerkiksi pitopalvelua, lasten hoitoa, siivousta, vaatehuoltoa, sosiaalityötä, asiointiapua, kuljetuspalveluita, työasujen huoltoa, tapahtumajärjestelyitä, kiinteistönhuoltoa.

Työllistymisen erilaiset vaihtoehdot – WORK -hankkeen loppuraportti.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Group aloittaa uuden keskustelusarjan metsien hoidosta ja puunkäytöstä

Metsä Group haluaa kuunnella erilaisia näkemyksiä metsistä. Metsä Group haastaa alan asiantuntijat keskustelemaan luonnon, metsäalan ja koko kansakunnan tulevaisuudesta. Metsät puhuttavat ilmaston ja monimuotoisuuden lisäksi talouden ja työllisyyden näkökulmista. Rakentavaa vuoropuhelua tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan. Nyt julkistettava On keskustelun aika -videosarja vie asiantuntijat juontaja Baba Lybeckin johdolla pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan metsien hoidosta, puunkäytöstä, hiilinieluista, monimuotoisuudesta, metsien suojelusta sekä metsänomistamisesta.