Rovaniemellä valmistui selvitys osuuskuntamallista työllisyyden tukemiseen

Rovaniemellä toteutettiin hanke, jossa slvitettiin yhteiskunnallisen yrityksen toimintaedellytyksiä Rovaniemen kaupungin ja Euroopan Sosiaalirahaston yhteiskunnallisen yrityksen toimintaedellytyksiä. Syntyneen mallin mukaisesti Rovaniemelle voidaan rakentaa kestävää yhteisöllistä työllistämistä pitkäaikaistyöttömille ja etenkin maahanmuuttajille.

Rovaniemelle on tarkoitus hankkeen pohjalta luoda osuuskunta tai osuuskuntia, joissa ihmiset voivat toimia yrittäjämäisesti, mutta työllistyä palkansaajan roolissa säilyttäen perustuvan.

Raportissa todetaan, että kaupunki voisi ostaa sosiaaliselta yritykseltä, osuuskunnalta esimerkiksi pitopalvelua, lasten hoitoa, siivousta, vaatehuoltoa, sosiaalityötä, asiointiapua, kuljetuspalveluita, työasujen huoltoa, tapahtumajärjestelyitä, kiinteistönhuoltoa.

Työllistymisen erilaiset vaihtoehdot – WORK -hankkeen loppuraportti.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kuka osuuskunnan omistaa, ellei sen jäsen?

Osuuskunnat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä. Niiden toimintaa ohjataan aivan samoin kuin yleisemmin tunnetussa yhteisömuodossa eli osakeyhtiöissä. Määräysvaltaa käyttävät osuuskunnissa jäsenet, osakeyhtiöissä osakkeenomistajat.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid