Kyösti Arovuori PTT:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusjohtajaksi

MMT Kyösti Arovuori on nimitetty Pellervon taloustutkimus PTT ry:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajaksi 3.3.2016 alkaen.

Arovuori on vuodesta 2007 lähtien toiminut em. tutkimusryhmässä maatalousekonomistina sekä viimeisimpänä vt. tutkimusjohtajana. Ennen PTT:tä hän on työskennellyt Helsingin yliopistossa ja ollut vierailevana tutkijana Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Arovuoren tutkimuksen ydintä ovat ruokamarkkinoiden toiminta ja maatalouspolitiikan vaikuttavuus. Hän osallistuu aktiivisesti maa- ja elintarvikemarkkinoista, etenkin ruuan hinnasta, käytävään keskusteluun. Hänen julkaisutoimintansa ulottuu kansainvälisistä julkaisuista kolumneihin kotimaassa.

”Kyösti Arovuori on jo vt. tutkimusjohtajana osoittanut olevansa arvokas johtoryhmän jäsen. Arovuoren vahva tausta ja osaaminen luovat erinomaiset edellytykset johtaa Maa- ja elintarvikeryhmän tutkimusta siten, että ryhmä tuottaa luotettavaa ja PTT:n sidosryhmien kannalta hyödyllistä tietoa”, toteaa toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Tehtävää hoitanut Perttu Pyykkönen siirtyi vuoden alussa MTK:n edunvalvontajohtajaksi. Koko PTT kiittää Perttua vuosikymmenten mittaisesta työstä tutkimuslaitoksen hyväksi ja toivottaa mitä parhainta menestystä uudessa työssä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Uutiskirje 17.8. Uuden äärellä

usi alkaa pitkästä aikaa toistemme lähitapaamisilla. Työpaikoilla, seminaareissa, asiakastilanteissa. Osuustoimintakeskus Pellervossa olemme lähes juhlamielellä, kun saamme nyt käyttöömme saneeratut tilat Simonkatu 6:ssa Helsingissä.