Kyösti Arovuori PTT:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusjohtajaksi

MMT Kyösti Arovuori on nimitetty Pellervon taloustutkimus PTT ry:n Maa- ja elintarviketalouden tutkimusryhmän tutkimusjohtajaksi 3.3.2016 alkaen.

Arovuori on vuodesta 2007 lähtien toiminut em. tutkimusryhmässä maatalousekonomistina sekä viimeisimpänä vt. tutkimusjohtajana. Ennen PTT:tä hän on työskennellyt Helsingin yliopistossa ja ollut vierailevana tutkijana Illinoisin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Arovuoren tutkimuksen ydintä ovat ruokamarkkinoiden toiminta ja maatalouspolitiikan vaikuttavuus. Hän osallistuu aktiivisesti maa- ja elintarvikemarkkinoista, etenkin ruuan hinnasta, käytävään keskusteluun. Hänen julkaisutoimintansa ulottuu kansainvälisistä julkaisuista kolumneihin kotimaassa.

”Kyösti Arovuori on jo vt. tutkimusjohtajana osoittanut olevansa arvokas johtoryhmän jäsen. Arovuoren vahva tausta ja osaaminen luovat erinomaiset edellytykset johtaa Maa- ja elintarvikeryhmän tutkimusta siten, että ryhmä tuottaa luotettavaa ja PTT:n sidosryhmien kannalta hyödyllistä tietoa”, toteaa toimitusjohtaja Iiro Jussila.

Tehtävää hoitanut Perttu Pyykkönen siirtyi vuoden alussa MTK:n edunvalvontajohtajaksi. Koko PTT kiittää Perttua vuosikymmenten mittaisesta työstä tutkimuslaitoksen hyväksi ja toivottaa mitä parhainta menestystä uudessa työssä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Osuuskauppa Arinalta 180 000 € yhteisöille pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan

Vastuullinen osuuskauppa huolehtii liiketoiminnan lisäksi pohjoissuomalaisten hyvinvoinnista mm. vuosittaisella lasten ja nuorten toiminnan tuella. Arina on jakanut vuodesta 2013 tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhteensä yli puoli miljoonaa euroa. Tukea ovat voineet hakea pohjoissuomalaiset lasten ja nuorten liikuntaseurat, avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt sekä muut yhteisöt, jotka kohdentavat tuen pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan. Tänä keväänä tukea haki 102 ja syksyllä ennätykselliset 216 yhteisöä.