OP Ryhmän työ ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi pysyi erinomaisella tasolla

OP Ryhmän ilmastotyö sai vuoden 2020 CDP-ilmastoarvioinnissa arvosanaksi A-. Vuosittaiseen arviointiin osallistuu tuhansia yrityksiä ympäri maailmaa. OP Ryhmä on osallistunut vuodesta 2010 lähtien kansainväliseen CDP-ilmastoarviointiin ja sai myös tänä vuonna ilmastotyöstään arvosanaksi A-.

– Hieno tulos CDP-arvioinnissa on meille arvokasta palautetta pitkäjänteisestä työstä, jota olemme OP Ryhmässä tehneet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi niin omien hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi kuin liiketoimintamme kautta. Ilmastonmuutoksen hidastamiseen tarvitaan kaikkien yhteistä panosta, ja finanssisektorilla on keskeinen rooli muun muassa kestävän talouden rahoittajana, kertoo OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa.

OP Ryhmän yhtenä tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi esimerkiksi OP Ryhmän kiinteistöissä käytetään uusiutuvaa energiaa ja aurinkoenergian käyttöönottoa laajennetaan.

Vuonna 2020 OP Ryhmä on tehnyt useita ilmastotekoja, kuten esimerkiksi tarjonnut uusia ilmastonmuutoksen hidastamiseen tähtääviä rahoitustuotteita, kanavoinut sijoituksia ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja tukenut yrityksiä vastuulliseen talouskasvuun kestävyyskriteerilainojen avulla. 

OP Ryhmä allekirjoitti vuonna 2019 perustajajäsenenä YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteet ja sitoutui edistämään kestävää kehitystä. Samana vuonna päivitettiin myös OP Ryhmän vastuullisuusohjelma, jonka neljästä teemasta yksi on kestävän talouden edistäminen.

CDP on voittoa tavoittelematon järjestö, joka kannustaa eri toimijoita kestävän talouden rakentamiseen. Järjestön raportointijärjestelmän ja arvioinnin avulla sijoittajat, yritykset, kaupungit ja alueet voivat mitata omia ympäristövaikutuksiaan. CDP listaa joka vuosi maailmanlaajuisesti kestävää taloutta edistävät yritykset asteikolla A-D. Vuonna 2020 CDP:n ilmastoarviointiin osallistui globaalisti yli 9 600 yritystä.   

Lähde: OP Ryhmä

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.