S-ryhmän suurin tuuli-investointi pystytysvaiheessa Simossa

S-ryhmän suurimman tuulivoimainvestoinnin pystytysvaihe on alkanut Simon Sarvisuolla. Tuulipuiston 27 tuulivoimalan on määrä valmistua tuotantokuntoon kuluvan vuoden loppuun mennessä. Valmistuttuaan Sarvisuon tuulipuiston on yksi Suomen suurimmista ja sen vuotuinen tuotantomäärä kattaa arviolta puolet koko S-ryhmän vuosittaisesta sähköntarpeesta. Puiston rakentaminen maksaa yhteensä noin 150 miljoonaa euroa.

– Näiden uusien voimaloiden käyttöönoton jälkeen olemme S-ryhmässä askeleen lähempänä omavaraisuutta käyttämämme sähkön suhteen. Samalla ne turvaavat sen, että kaikki käyttämämme sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä, S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen iloitsee.

Enventus V162 -voimaloiden kokonaiskorkeus on 247 metriä, niiden tornien korkeus on 166 metriä ja siipien pituus 81 metriä. Voimaloiden valmistaja ja pystytyksen pääurakoitsija on tanskalainen Vestas.

Vuonna 2020 käynnistynyt Sarvisuon hanke kuuluu valtion uusiutuvan sähkön preemiojärjestelmän piiriin, sillä se oli yksi vuonna 2018 järjestetyn tuotantokilpailutuksen voittajista. Kilpailutuksessa etsittiin yhteiskunnan kannalta edullisimpia tuotantotapoja.

S-ryhmä julkisti keväällä 2020 tiukat ilmastotavoitteet, joiden mukaan ryhmä pudottaa ilmastopäästöjensä määrää 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä. Jo vuonna 2025 koko ryhmä aikoo olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen, eli silloin se sitoo ilmasta hiiltä enemmän kuin sitä sinne tuottaa.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.