Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin Äänekoskella

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas vihittiin käyttöön Äänekoskella maanantaina 22.8.2022. Koetehtaan vihkivät tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä ja Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Koetehtaalla valmistetaan uutta Muoto®-tuotetta, joka on merkittävä uusi avaus pakkausmarkkinoilla. Uusiutuvasta ja vastuullisesti kasvatetusta puuraaka-aineesta tehty Muoto on erinomainen vaihtoehto muoville monissa loppukäytöissä, esimerkiksi erikokoisissa ja -muotoisissa ruokapakkauksissa. 

”On tärkeää, että suomalaisesta sellusta kehitetään uudenlaisia, korkeamman jalostusasteen lisäarvotuotteita, joista Muoto on hieno esimerkki. Se on fossiilittomista raaka-aineista valmistettu pakkausmateriaali ihmisten jokapäiväiseen arkeen. Jatkamme kehitystyötä kohti laajempaa liiketoimintaa”, sanoo Ilkka Hämälä.

”Valmet haluaa kehittää jatkuvasti uusia innovaatioita vihreän siirtymän nopeuttamiseksi. 3D-kuitutuotteessa olemme yhdessä Metsä Groupin kanssa yhdistäneet osaamisemme saumattomasti, ja on ilo jatkaa tätä merkittävää kehitystyötä yhdessä eteenpäin nyt vihittävässä koelaitoksessa”,  toteaa Pasi Laine.

Muoto-tuotteen noin 20 miljoonan euron koetehtaan rakentaminen alkoi Metsä Groupin Äänekosken tehdasalueelle loppuvuonna 2020 ja se käynnistettiin toukokuussa 2022.

Muoto-tuotteen ominaisuuksia ja valmistusmenetelmää kehitetään koetehtaassa ja tuotteen potentiaalia testataan markkinoilla. Jos markkinoiden kiinnostus ja tuotteen toimivuus pystytään laajassa mittakaavassa osoittamaan, Metsä Group harkitsee suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.