Metsä Group aloittaa uuden keskustelusarjan metsien hoidosta ja puunkäytöstä

Metsä Group haluaa kuunnella erilaisia näkemyksiä metsistä. Metsä Group haastaa alan asiantuntijat keskustelemaan luonnon, metsäalan ja koko kansakunnan tulevaisuudesta. Metsät puhuttavat ilmaston ja monimuotoisuuden lisäksi talouden ja työllisyyden näkökulmista. Rakentavaa vuoropuhelua tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan.

Nyt julkistettava On keskustelun aika -videosarja vie asiantuntijat juontaja Baba Lybeckin johdolla pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan metsien hoidosta, puunkäytöstä, hiilinieluista, monimuotoisuudesta, metsien suojelusta sekä metsänomistamisesta.

Ensimmäisissä keskusteluissa pureudutaan ilmastonmuutoksen torjuntaan, metsien monimuotoisuuden turvaamiseen sekä metsien kestävään käyttöön. Aiheista ovat keskustelemassa Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri, meteorologian tohtori Petteri Taalas, Suomen luontopaneelin puheenjohtaja, ekologian professori Janne Kotiaho sekä Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

Perehdymme myös metsänomistajan arkeen ja kuulemme muun muassa millaisia tavoitteita metsänomistajat ovat metsilleen asettaneet ja mitä metsänomistajat voivat tehdä metsissään ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi. Studiossa ovat keskustelemassa metsänomistajat Katariina Latva ja Mikko Alhainen, sekä Suomen ympäristökeskuksen Luontoratkaisut-yksikön johtaja Aino Juslén sekä Metsä Groupin johtava luontoasiantuntija Timo Lehesvirta.

”Haluamme lisätä rakentavaa ja monipuolista keskustelua ja olla siinä aktiivisesti mukana” Metsä Groupin viestintäjohtaja Juha Laine sanoo. ”Avoin keskustelu auttaa löytämään ratkaisuja monimutkaisiinkin asioihin ja erilaisten näkökulmien huomiointi on edellytys kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi”.

Katso keskustelut ja kuuntele podcastit täältä.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.