Digitalisering är dagens ord. Men hur skulle man kunna utnyttja det i den finländska matkedjan, bättre än hittills? Det händer mycket i branschen. Digitala plattformar har utvecklats. Kom med i ett webbinarium där man diskuterar digitaliseringens potential! Programmet (nedan) är tvåspråkigt, huvudspråket är svenska, några av presentationerna är på finska. Deltagande är kostnadsfritt. Vi ber om registrering senast 30.10. på https://pellervo-lv.creamailer.fi/survey/xobzjqznevz9k
Välkommen att delta!
Kari Huhtala
Verkställande direktör
Finlands Svenska Andelsförbund
Tid: 4.11.2020 kl. 13-15.
PROGRAM:
13.00-13.30
Miten kuluttajadataa voi hyödyntää ruokaketjun arvon lisäämisessä? (på finska) forskare ekon. mag. Laura Forsman, Åbo Universitet
13.30-14.00
Hur och varför dela gårdsdata i agribusiness? Ledande expert/digitala tjänster Martina Candolin, ProAgria
14.00-14.10
Digitalisering som en investering – hurdan räntabilitet kan man kräva? VD Jukka Suvitie (Pellervoinstitutet/PI-johtamiskoulu)
14.10-14.20
Paus
14.20-14.50
Agri Food Data Space Finland – uusi ympäristö yhdistämään suomalaista ruokadataa (på finska) Direktör Pertti Hyvärinen, Cinia Oy
– Kommentar: Emeritus professor Arto Lahti
14.50-15.00 Sammanfattning, direktör Markus Lassheikki MTK
Moderator: Ombudsman Max Schulman