Yrittäjän päivänä 5.9.2024: Opiskelijaosuustoiminta on yrittäjyyskasvatusta parhaimmillaan

Opiskelijaosuustoiminnalla on keskeinen osa suomalaista yrittäjyyskasvatusta. Suomessa on yli 60 toisella asteella tai korkeakouluissa toimivaa opiskelija- tai oppilaitososuuskuntaa ympäri maata. Tämä ainutlaatuinen toimintamuoto antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia yrittäjyyttä käytännönläheisesti, kehittää työelämätaitojaan ja kartuttaa ammattiosaamista liiketoimintaympäristössä.

Pellervon kesällä toteuttama selvitys osoittaa, että opiskelijaosuustoiminta vastaa erinomaisesti yrittäjyyskasvatuksen tarpeisiin. Osuuskunnat tarjoavat matalan kynnyksen mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä yhdessä, kehittää tiimitaitoja ja oppia liiketoiminnan johtamista. Lisäksi osuuskunnassa toimiminen mahdollistaa opintopisteiden kertymisen ja oman alan osaamisen kehittämisen samalla, kun opiskelija ansaitsee rahaa työnsä kautta.

– ­Opiskelijaosuustoiminnan tukeminen on investointi tulevaisuuteen. Yhteisöllinen yrittäjyys on sen ytimessä ja keskeinen tekijä nykypäivän ja tulevaisuuden työmarkkinoilla. Suomi tarvitsee tulevaisuuden työelämään valmiita, yrittäjyystaitoisia osaajia, sanoo Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon toimitusjohtaja Mari Kokko.

Pellervo kannustaa kaikkia oppilaitoksia ja opiskelijoita hyödyntämään osuustoiminnan tarjoamia mahdollisuuksia laajemmin. Yhteistyön ja tiedonjaon lisääntyessä opiskelijaosuuskuntien määrä ja vaikutus voivat kasvaa merkittävästi, tarjoten sekä opiskelijoille että oppilaitoksille arvokkaita kokemuksia yhteisöllisestä ja vastuullisesta yrittäjyydestä.

Pellervon selvitys

Pellervo on tehnyt kattavan selvityksen opiskelijaosuuskuntien nykytilasta ja tarpeista, jonka tulokset löytyvät tästä. Selvityksen mukaan Suomessa toimii ainakin 60 osuuskuntaa noin kolmessakymmenessä oppilaitoksessa, pääasiassa ammattikorkeakouluissa ja toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa. Selvityksen tulokset osoittavat, että opiskelijaosuustoiminta on merkittävä voimavara suomalaista yrittäjyyskasvatusta varten, ja sen kehittäminen on ratkaisevan tärkeää tulevaisuuden yrityskentän kehittämiselle.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mari Kokko, 040 521 2124, mari.kokko@pellervo.fi,

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.

Tilaa uutiskirje