Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen-koordinaatiohanke

ESR+ -rahoitteinen koordinaatiohanke kokoaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja yhteisötalouden liiketoimintaosaamisen parantamisen teemassa työskentelevät toimijat ja hankkeet verkostoiksi. Hanke tuottaa ja kerää tietoa, tekee arviointia, vaikuttaa ja viestii.

Tavoitteena on vahvistaa yhteiskunnallisten yritysten ja yhteisötalouden alueellisesti toimivia ekosysteemejä, joihin yritysten lisäksi kuuluu muita yhteisötalouden toimijoita, oppilaitoksia, yhdistystoimijoita, rahoittajia ja viranomaisia. Tämä mahdollistaa vaikuttavien kansainvälisten ja valtakunnallisten toimintamallien ja sosiaalisten innovaatioiden syntymisen ja levittämisen.

Koordinaatiohanke toimii alueellisesti sekä kansainvälisestiAluetyöntekijät tukevat alueellisia ja valtakunnallisia hankkeita. Hankkeessa käydään kansainvälistä vuoropuhelua ja välitetään laajasti eurooppalaista tietoa ja osaamista Suomeen.

Hankkeen perustana on työ- ja elinkeinoministeriön Yhteiskunnallisten yritysten strategia sekä Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tekemä kehitystyö.

Hanke

  • parantaa yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytyksiä
  • lisää niiden määrää
  • kehittää osaamista
  • edistää osatyökykyisten ja muuten vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistämistä

Jaa artikkeli

Lue myös

Finnish survey of cooperatives: knowledge and popularity of cooperation increased remarkably

Six out of ten (60 %) Finns have a positive or very positive attitude towards cooperation. This emerges from a survey conducted by Pellervo Coop Center (www.pellervo.fi). The corresponding figure ten years ago was 47 %. The attitude was most positive in the capital area of Helsinki, where the change was most remarkable compared to the situation ten years ago. The best known cooperatives in Finland are S Group (consumer cooperative), OP Group (cooperative bank), Valio (dairy), LähiTapiola (mutual insurance company), POP Bank and Metsä Group (forest cooperative).