Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen-koordinaatiohanke

ESR+ -rahoitteinen koordinaatiohanke kokoaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden ja yhteisötalouden liiketoimintaosaamisen parantamisen teemassa työskentelevät toimijat ja hankkeet verkostoiksi. Hanke tuottaa ja kerää tietoa, tekee arviointia, vaikuttaa ja viestii.

Tavoitteena on vahvistaa yhteiskunnallisten yritysten ja yhteisötalouden alueellisesti toimivia ekosysteemejä, joihin yritysten lisäksi kuuluu muita yhteisötalouden toimijoita, oppilaitoksia, yhdistystoimijoita, rahoittajia ja viranomaisia. Tämä mahdollistaa vaikuttavien kansainvälisten ja valtakunnallisten toimintamallien ja sosiaalisten innovaatioiden syntymisen ja levittämisen.

Koordinaatiohanke toimii alueellisesti sekä kansainvälisestiAluetyöntekijät tukevat alueellisia ja valtakunnallisia hankkeita. Hankkeessa käydään kansainvälistä vuoropuhelua ja välitetään laajasti eurooppalaista tietoa ja osaamista Suomeen.

Hankkeen perustana on työ- ja elinkeinoministeriön Yhteiskunnallisten yritysten strategia sekä Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen tekemä kehitystyö.

Hanke

  • parantaa yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytyksiä
  • lisää niiden määrää
  • kehittää osaamista
  • edistää osatyökykyisten ja muuten vaikeassa työmarkkina-asemassa olevien työllistämistä

Jaa artikkeli

Lue myös

En bred petition till Li Andersson och Petri Honkonen: Kooperativa företag ska lyftas fram inom skol- och universitetsutbildningen!  

Ett stort antal företagsledare och forskare vädjar till undervisnings- och kulturministrarna att i högre grad inkludera kooperation i den finländska skolutbildningen. Anledningen är en gemensam oro för att den affärs- och ekonomiska modell som kooperativa företag representerar nu återspeglas mycket dåligt i skolsystemet.