Tuoreessa Osuustoiminta-lehdessä Valion toimitusjohtajan Annikka Hurmeen haastattelu

Osuustoiminta-lehden tuottajaosuustoiminnan teemanumero ilmestyi 31.10. Lehdessä on mm. Valion uuden toimitusjohtajan Annikka Hurmeen haastattelu, itsenäisten meijereiden näkymiä markkinatilanteeseen ja Ot-lehden lukijatutkimuksen tulokset.

Haastattelussa Hurme toteaa, että Suomalaisella elintarviketeollisuudella ei ole mahdollisuuksia kasvaa kansainvälisiin mittoihin, jos alaa ajatellaan vain kotimarkkinoiden kannalta.

“Suomessa tarvitaan kaikenkokoisia yrityksiä. Kysymys onkin siitä, haluammeko, että kotimaisia raaka-aineita käyttävä yritys voi kasvaa kansainväliseksi toimijaksi.”

Hänen mukaansa Valio on suomalaisyritys, joka kykenee kilpailemaan suomalaisella tuotannolla tuontia vastaan. Valion tärkeimmät kilpailijat ovat monikansallisia ja kooltaan paljon suurempia yrityksiä, kuten meijerijätit Arla, Danone ja Unilever. Annikka Hurme ei kisaa isojen kilpakumppaneiden kanssa pelkää.

“Kilpailu pitää meidät vain virkeinä ja haastaa tekemään asioita entistä paremmin. Kun vastassa on kovat pelurit, silloin pitää itsekin juosta nopeammin.”

Lue lisää Osuustoiminta-lehden verkkosivuilta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.