Atria toteuttaa Suomen suurimman aurinkosähköpuiston Nurmoon

Atria rakentaa yhdessä Nurmon Aurinko Oy:n kanssa Suomen suurimman aurinkosähköpuiston Nurmon tuotantolaitoksen yhteyteen. Hankkeessa toteutetaan Suomen ensimmäinen teollisen mittaluokan aurinkosähköpuisto, joka tuottaa täysin uusiutuvaa, päästötöntä ja kotimaista aurinkosähköä elintarviketeollisuuden tarpeisiin. Hankkeen suunnitteluvaihe käynnistetään välittömästi. Suomen suurin aurinkosähköpuisto rakennetaan vaiheittain seuraavan kahden vuoden aikana ja ensimmäiset aurinkopaneelikentät otetaan käyttöön jo kesällä 2017.

Atrian hanke tukee uusiutuvan energian käytön lisäämistä kestävästi ja testaa uutta palvelukonseptia sekä älykkäitä ohjauksia kiinteistön sähköverkossa. Palvelukonsepti on täysin monistettavissa, alueellisesti laajennettavissa ja vietävissä kansainvälisille markkinoille.

Nurmoon nouseva aurinkovoimala on valmistuessaan kokoluokaltaan Suomen suurin. Vastaavia teollisuuslaitokseen integroituja aurinkoenergiaratkaisuja ei ole Suomessa aiemmin toteutettu. Tehtaan alueelle asennetaan yli 24 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka vastaavat 5 600 MWh vuotuista sähköntuotantoa. Paikallisesti tuotetulla päästöttömällä sähköllä korvataan n. 5 % tehtaan tarvitsemasta sähköstä vuositasolla. Atrian Nurmon tehtaan kiinteistöjen jäähdytystarve on merkittävä ja aurinkoenergian tuotantoprofiili tukee tätä tarkoitusta. Hanke vähentää kokonaispäästöjä ja parantaa tehtaan energiatehokkuutta. Se lisää omavaraisuutta ja riippumattomuutta ulkopuolisista verkoista sekä niiden häiriöistä.

Hanketta varten perustettu Nurmon Aurinko Oy toteuttaa investoinnin ja vastaa laitteistojen ylläpidosta. Atria Suomi Oy toteuttaa hankkeen yhteistyössä Solarigo Systems Oy:n kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Atria Suomen aurinkosähköpuistohankkeelle 2,72 miljoonan euron investointituen.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.