Janne Huovari PTT:n ennustepäälliköksi

PTT perustaa uuden ennustepäällikön toimen sekä erillisen ennusteryhmän vahvistaakseen talousennustetyötään. Ennustepäälliköksi on valittu YTM Janne Huovari. Ennustepäällikkö vastaa kansantalouden ennusteesta ja johtaa ennusteryhmää.

”Lisäämme resursseja talouden seurantaan. Jatkossa tarkastelemme myös enemmän aluetalouksia. Ennusteryhmä koordinoi seurantaa ja ennustetyötä”, Huovari kertoo.

Ryhmän tehtäviin kuuluvat suhdannekuvan yhtenäistäminen sekä ennusteiden, ennusteprosessin ja -menetelmien, viestinnän ja yhteistyösuhteiden kehittäminen. Ennustepäällikön lisäksi ryhmään kuuluvat maa- ja elintarviketalouden ennustevastaava Tapani Yrjölä, metsäsektorin ennustevastaava Jyri Hietala, asuntomarkkinaennusteen ennustevastaava Antti Kekäläinen ja viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä.

PTT:n toimitusjohtaja Iiro Jussila muistuttaa, että ennusteet ovat olleet keskeinen ja näkyvä osa PTT:n toimintaa liki koko yhdistyksen olemassa olon ajan. Näin on myös tulevaisuudessa:

”Talousennusteet ja niihin liittyvä asiantuntijatyö toteuttavat PTT:n tehtävää, joka on yhteiskunnallisen keskustelun edistäminen ja julkisen sekä yksityisen päätöksenteon tukeminen. Ennusteita tarvitsevat yhteiskunnan päätöksentekijät, yritykset, media ja kansalaiset – myös ekonomistit itse”, Jussila sanoo.

Jussilan mukaan kaikille näille ryhmille on tärkeää hahmottaa talouden ja sen eri sektorien kehittymistä. Asiantuntijoiden näkemystä ja tulkintoja kaivataan entistäkin enemmän, kun toimintaympäristö käy jatkuvasti monimutkaisemmaksi.

Jaa artikkeli

Lue myös

No posts found.